2019-09-11T07:26:47+02:00 11. септембра, 2019. 07:26 |

Беби паркинг место

ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац је већ навикло своје суграђане на друштвену одговорност  овог предузећа. Осим тога што предузеће помаже симболичним донацијама бројна удружења из области спорта, здравства и социјалне заштите, „Паркинг сервис“ је улепшао град уређењем старе чесме код пијаце „Круг“, а прошле године радници овог предузећа поставили су две клупе за маме и бебе, на дечијем игралишту код Центра за културу и у Ергели Љубичево.

Најновија активност, кад је реч о друштвено одговорном пословању, је акција Беби паркинг место.

-У питању су резервисана паркинг места за родитеље наших најмлађих суграђана, оних до годину дана. Наиме, ова акција подразумева да сви родитељи деце до годину дана, уз адекватну налепницу коју добијају у просторијама „Паркинг сервиса“, видно истакнуту на предњем ветробранском стаклу, стичу право да бесплатно паркирају на резервисаним Беби паркинг местима. За сада су резервисана Беби паркинг места обележена на две локације у граду, испред вртића „Пчелица“ једно место, и у улици Јована Шербановића, испред Дечијег диспанзера два места. Сматрамо да су ове две локације најпотребније родитељима новорођенчади, а ако акција буде заживела, планирамо да број резервисаних Беби паркинг места временом и повећавамо, каже Марија Паповић, директорка ЈКП „Паркинг сервис“.

Све што је потребно јесте да један родитељ поднесе захтев у просторијама „паркинг сервиса“ у улици Воје Дулића 28. и да понесе на увид Извод из матичне књиге рођених за бебу, своју личну карту и саобраћајну дозволу. Након поднетог захтева, родитељ добија налепницу коју је потребно  видно истакнути на предњем ветробранском стаклу, чиме стиче право да бесплатно паркира на резервисаним Беби паркинг местима.

-ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац  настојаће да у свом раду има што више оваквих акција, јер ми и јесмо основани да будемо на услузи грађанима, додаје Паповић.