2021-01-27T08:46:49+01:00 27. јануара, 2021. 08:46 |

Бесплатна професионална обука

У оквиру Пројекта „Вештине за послове – Унапређивање прилика за запошљавање и социјалну инклузију маргинализованих група кроз побољшање пословног окружења у Источној Србији“  у седам општина браничевског округа  међу којима је и петровачка и две у подунавском округу, од фебруара до јуна 2021. године биће реализован Програм професионалних обука за незапослене. Програм финансира  Краљевина Норвешка, а имплементира Регионална развојна агенција „Браничево – Подунавље“ у партнерству са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије – РАРИС.

      Обуком која је бесплатна биће обухваћено 80 полазника: млади од 18 до 29 година, жене, рурално становништво и припадници других осетљивих група са подручја општин: Голубац, Велико Градиште, Петровац на Млави, Кучево, Жагубица, Мало Црниће, Жабари,Велика Плана и Смедеревска Паланка. Сектори у оквиру којих су планиране обуке су туризам и повезане услужне делатности и  дигитални маркетинг.

       Део обука биће реализован кроз теоретска предавања, део кроз практичну наставу, а на крају је предвиђено полагање испита на основу којег ће полазници добити сертификат о стручној спреми. Заинтересовани полазници ће, такође, имати могућност да додатно похађају лиценцирану обуку за почетнике у пословању.