Општина Мало Црниће је са реализацијом мере доделе бесплатних комплета уџбеника започела у школској 2023/2024. години, а наставак реализације ове мере биће и у школској 2024/2025. години.

Руководство Општине Мало Црниће је и ове године учествовало на конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију са пројектом под називом ,,Додела бесплатних комплета уџбеника ученицима од првог до осмог разреда основне школе“. Министарство на челу са министарком проф. др Даријом Кисић увидело  је потребу за оваквом мером и одобрило средства за суфинансирање наведеног пројекта. Потписивању уговора у Палати Србије присуствовао је председник општине Малиша Антонијевић. 

-Руководство општине тежи ка томе да ученицима који похађају наставу на територији наше општине обезбеде што боље услове школовања, а родитељима да помогну на првом месту у економском смислу. Осим ове, реализују се и многе друге мере које општина спроводи у области бриге родитеља са децом и пронаталитетне политике. Бесплатни уџбеници се додељују за сву децу који похађају наставу на територији општине Мало Црниће, што значи да деца која имају боравиште ван територије општине, а наставу похађају на територији општине Мало Црниће такође имају право на бесплатне уџбенике, појаснио је Антонијевић.

Share.
Leave A Reply

Skip to content