У Петровцу су  заседали одборници Скупштине општине. Седницом је председавала председница Скупштине Христина Ђорђевић,  а на дневном реду било је 30 тачака од којих су две обележиле расправу. Према речима председнице донета је одлука о бесплатним уџбеницима за ниже разреде, односно за ученике од првог до четвртог разреда основне школе.

                       Са трећег заседања Скупштине општине           (Фото: Лортус медија)

          -Образовање је темељ будућности наше деце и сви би требало да имамо приступ квалитетном образовњу без финансијских баријера, рекла је Ђорђевић која је по завршетку седнице саопштила да је једно од значајнијих питања за даљи развој локалне самоуправе свакако и усвајање измена Статута Општине.

Христина Ђорђевић

          -Наш циљ је да унапређујемо локалну самоуправу и омогућимо ефикасније управљање ресурсима, рекла је председница.

           У интересу транспарентности и одговорности управљања јавним средстима,  Скупштина је на овој седници разматрала и усвојила финансијске извештаје јавних установа  у прошлој и планове рада у овој години.  На дневном реду су били и извештаји о прошлогодишњем раду: председника Општине, Општинског већа, Правобранилаштва, Општинске управе, Штаба за ванредне ситуације и других органа и тела. Усвојен је и план енергетске ефикасности Општине у 2024.

          Једно од горућих проблема о коме је овом приликом било речи и нашта је упозорила и председница  јесте  снабдевање грађана у Петровцу здравом пијаћом водом. „Вода је наша основна потреба  и морамо заједно да се ангажујемо на хитном  и трајном проналажење решења, овог проблема, истакла је Ђорђевић.

Фото: Лортус медија

Share.
Leave A Reply

Skip to content