2020-07-29T18:14:05+02:00 29. јула, 2020. 18:14 |

Беспрекоран терен

На градском фудбалском стадиону, популарном Вашаришту, све је спремно за припреме спортиста – фудбалера, фудбалерки и играча америчког фудбала. Мирослав Станковић са својим сарадницима свакога дана ради жестоким темпом како би овај  спортски објекат био што функционалнији и уређенији.

-Радили смо и за време ванредног стања због Ковида -19.Терен мора, као и све остало око њега и у самој згради да се одржава. Као што се зна, промењена су грејна тела, свлачионице дотеране, постављене нове столице на источној трибини, застакљена Вип ложа и постављен нови велики електронски семафор иза јужног гола, који је испробан на пријатељској уткамици са Радничким из Обреновца.Такође је уграђен систем за аутоматско заливање терена, тако да са травом више немамо проблема, каже Станковић.

Када се уђе у двориште стадиона, испред управне зграде се налази сређен парковски амбијент. Испред самог улаза у зграду постављено је неколико клупа…Постоји и мали базен са фонтаном…

-На терен смо прошлог месеца бацили 300 килограма вештачког ђубрива. Сваких недељу дана шишамо траву. Са два трактора – косилице одржавамо и све остале зелене површине око стадиона и на простору иза источне трибине, између наше хале спортова, отвореног олимпијског базена и  нове балон хале, објашњава Станковић.

Градски стадион на Вашаришту од почетка јула ради пуном паром у смислу организовања тренинга и пријатељских утакмица суперлигаша ЖФК „Пожаревац“ и српсколигаша Младог радника 1926. 

       Што се тиче заштитних мера од Ковида-19, свакодневно се више пута све просторије дезинфикују и освежавају, а примењују се и друге мере у сврху превенције. 

                                                                                                           Текст и фото: Раде Сандић