Српсколигаш „Млади радник 1926“ дао је пун гас у финишу првенствене трке. У задња четири кола одигане су све четири утакмице   одлично и то без пораза. Са Слогом 33 у престижном дербију Браничевског округа играно је без голова, мада је било пуно шанси, али су Петровчани имали на голу несавладивог Владимира Савића. Уследило је гостовање у Ваљеву одкакле су донета три веома важна бода.Тренер Младог радника 1926 Жарко Јовановић је задовољан учинком у завршници првенства.

 -После ремија у дербију Браничевског округа са  Слогом 33 из Петровца на Млави, у коме смо били ближи освајању три бода од комшија, забележили смо победу у можда најважнијој утакмици сезоне у Ваљеву. Овом победом на стадиону „Парк Пећина“ против екипе „Будућност Крушик“, на неки начин надокнадили смо извесне пропусте из претходних утакмица у којима смо били надомак освајања бодова, а ипак их, несрећно изгубили, каже Јовановић.

Крај сезоне је успешно окончан, Пожаревљани су пребродили младалачку кризу.

-Велика је ово победа младе екипе, најмлађе у лиги и то је веома значајно. Упловили смо у мирну луку и смиреном  завршницом окончали ову изузетно тешку и стресну сезоне. Апсолутно смо заслужили  победу против Будућност Крушика, поново је наша одбрана, на челу са искусним Игором Мијовићем, била чврст бедем за противника. 

Гол одлуке у Ваљеву постигао је хитроноги Алекса Марковић.

 -Коначно смо успели да, поред бројних промашаја, постигнемо и толико важан гол који је донео драгоцене бодове. Драго ми је да је стрелац Алекса Марковић. Био је трагичар дербија са Слогом 33 када није реализовао више шанси тако да му се срећа вратила овим поготком усред Ваљева, каже Јовановић.

 Са Тутином код куће у последњој уткамици ове сезоне, било је без голова.

 -Имали смо шансе, али и гости су добра екипа па је и овај реми реалан.

  У задњем колу са Таковом усред Горњег Милановца, такође је остварен реми.

-С обзиром на стање на табели пред последње коло, имали смо императив да у мечу у Горњем Милановцу останемо непоражени, како би безбрижно окончали сезону и избегли прву позицију изнад зоне испадања и неизвесност око опстанка. Одлично смо одиграли прво полувреме, а онда, у 60. минуту повели са 1:0. Контролисали смо игру, али је један тренутак непажње у финишу био довољан домаћину да изједначи. Ипак, остварили смо циљ и са ремијем окончали успешно ову напорну сезону.

Десето место и опстанак су солидан успех.

 -Освојили смо 50 бодова и једини смо клуб без пораза код куће. Такође, имали смо најмлађу екипу у лиги. „Млади радник 1926“ је у свом саставу увек имао 8-9 бонус играча, од којих су бар четворица била у стартној постави. Када се све то узме у обзир и чињеница да је лига ове сезоне била изузетно напорна и стресна обзиром на одлуке о скраћењу, морамо бити задовољни. Уз задржан статус, клуб са Вашаришта је добио неколико младих играча који су стекли одређено искуство и у наредним сезонама могу бити носиоци игре, каже Јовановић.

                                                                     Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content