Оплемењујући културни миље Пожаревца,  Народна бибилиотека „Илија М.Петровић“ годину је отпочела занимљивим садражајима. Реч је о представљању петог допуњеног издања књиге Проф. др Жарка Требјешанина „Речник психологије“ које је одржано прошлог четвртка. О делу вредном за поменуту област, уз нашег уваженог стручњака и аутора, говорили су  Александра Нинковић Ташић и Александар Гајшек док је модератор програма била Вера Зарић Митровић, директорка Библиотеке. У уметничком делу програма наступили су Леонардо Боројевић и Урош Божиловић, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Пожаревац из класе Бојана Стевића.

Овом приликом, поводом Дана Библиотеке – Светог Саве додељене су награде најбољим читаоцима. На Дечијем одељењу то су Вук Ружић и Теодора Илић из Пожаревца, Јелена Перишић из Лучице и Јован Тодоровић из Костолца. Специјална награда за највећи број прочитаних књига и трајна чланска карта припала је Марији Рајковић из Пожаревца. Најбољи читалац на Одељењу за младе је Јелена Кекић, најбољи читаоци на Одељењу за одрасле су Никола Жупљанин из Пожаревца и Снежана Голубовић из Костолца. Светосавска захвалница за дародавца највећег броја књига у 2019. припала је Драгану Ђурићу Ђури, сликару из Пожаревца.

Подсећања ради, због редовне ревизије књижевног фонда Народна бибилиотека „Илија М.Петровић“ до 2.марта неће издавати књиге, али ће Пожаревљанима бити доступна читаоница. Запослени ће се потрудити да и у овом периоду понуде богате садржаје, а следећи су „Дани кинске културе“ од 4. до 10. фебруара.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content