Након прве успешно организоване акције размене књига, са идејом да се грађани на добровољној бази одазову и да са собом понесу једну или више књига које ће разменити са осталим учесницима акције, Удружње за младе „Новотаријум“ је направило фонд за малу отворену библиотеку у Пожаревцу.

Библиотека је направљена у виду кућице – полице и постављена је на Старом корзоу испред градске Галерије, а званично је доступна за коришћење од 9. јуна. Отворена библиотека функционише тако што из ње можете позајмити књигу која вам се свиђа, прочитате, а затим вратите или донесете у замену неку другу књигу. 

Циљ ове библиотеке је да се подстакне развој читања код младих јер само читање подстиче развој интелигенције, развија креативно мишљење, продубљује машту, развија смисао за племенито и лепо. Самим читањем – читалац такође упознаје неки други, различити свет и на тај начин учи о себи и другима.

Ускоро ће се одржати и нова акција размене књига, али овога пута уз фото-конкурс. Детаљније информације биће објављене на инстаграм профилу удружења @novotarium.po .

Милка Р. Сандић

Share.
Leave A Reply

Skip to content