Пожаревац ће по шести пут бити домаћин етапе велике трке „Кроз Србију“, најзначајније бициклистичке трке у југоисточној Европи. О овогодишњој трци у којој ће учествовати   150 возача из 20 светских екипа  са челним људима Бициклистичког савеза Србије недавно је разговарао  градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.  Договорено је да се зарад популаризације бициклизма у пожаревачким основним школама одрже школе бициклизма, као и трка основаца.

Градоначелник је истакао да је трка која почиње за два и по месеца идеална прилика да се Србија упозна са  битним  манифестацијама које Град ове године обележава. Један од значајнијих је датума које Пожаревац обележава у току ове године је и 300 година од потписивања Пожаревачког мира.

-Осим поменутог историјског датума, чији ћемо јубилеј обележити током лета, археолошко налазиште Виминацијум биће домаћин  Лимес конгреса на коме ће учествовати  800 чувених светских археолога, рекао је Спасовић. Уједно, ове године у Пожаревцу се одржавају 55 Љубичевске коњичке игре, подсетио је Спасовић.

Пожаревац је, иначе, више пута проглашаван за најбоље етапно место у трци „Кроз Србију“, неколико пута је био и домаћин, а ова трка увек изазива велико интересовање Пожаревљања.

Share.

Comments are closed.

Skip to content