Петровац на Млави је дуги низ година познат по млавским термама. У последње време велико интересовање туриста привлаче и Via ferrata, затим планинарске стазе, манастир Витовница, као и насеља у околини Ждрела.

Директорка Туристичке организације општине Петровац на Млави Сузана Милошевић изјавила је да се у овој општини улаже и у развој других сеоских насеља у околини као што су Мало Лаоле и Бистрица.

-На овогодишњем Сајму туризма представили смо Бистрицу, етно комплекс са девет воденица од којих је осам у функцији. Ово место налази се на планинској реци која има прави водопад и слапове. Бистрица је олимпијско село, то је родно место нашег маратонца Драгутина Томашевића. Ту је и врх Лукин камен до кога води једна прелепа планинарска стаза погодна за све шетаче, а са кога се простире занимљив видиковац. У Бистрици се одржавају три манифестације – „Сабор воденичара и помељара“, планинарска манифестација „Стазама Драгутина Томашевића“ и маратонска трка „Драгутин Томашевић“, истакла је Милошевић.

Сузана Милошевић

Туристичка понуда Општине Петровац на Млави стално се увећава. Прошле године у овом крају је било седам новорегистрованих смештајних објеката намењених туристима. Такође, важно је напосменути и то да је повећан број ноћења што значи да је увећан и број посета овој туристичкој дестинацији Браничевског округа.

-Јако је важно стално обогаћивати туристичке садржаје. Зато смо се потрудили да нашим посетиоцима, љубитиљима природе и здраве средине, обезбедимо бициклистичку стазу у дужини од 2.600 метара у Ждрелу. Бања Ждрело, подсетићу, покренула је туризам у овој општини, међутим, тренутно су у развоју активни туризам, Via ferrata која је доста посећена, као и сто алпинистичких смерова занимљивих пестиоцима из целе Србије. Такође, напоменућу да наш крај раполаже са више од 80 километара уређених планинарских стаза, изјавила је Милошевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content