2020-01-28T08:39:30+01:00 28. јануара, 2020. 08:39 |

„БЛАГОДАРЈЕ“ УКС ЧАСОПИСУ „СТИГ“: Богати плодови поезије и прозе

На Светосавској академији приређеној прошлог петка у седишту Удружења књижевника Србије у Београду, у име трајног доприноса угледу и раду Удружења, традиционално Благодарје додељено је и часопису „Стиг“ из Малог Црнића који је пре месец дана обележио 50 година постојања и рада. Главном и одговорном уреднику „СТИГ“-а књижевнику Милисаву Миленковићу Благодарје је уручио Милош Јанковић, заменик председника Удружења књижевника Србије.

 


M.Миленковић

– Књижевна уметност је оно што остаје кад много штошта пролази. Из тог уверења и часопис „Стиг“ ево, траје педесет година на радост и задовољство многих својих читалаца, истакао је, захваливши се институцији-дародавцу и присутнима Миленковић.

Први број часописа „Стиг“ пред читалачком публиком појавио се децембра 1970. године као резултат рада и промовисања писане речи неколицине поета из Малог Црнића. Несвакидашња симбиоза стваралаштва талентованих ратара који после напорног рада жуљевитим рукама мотику замене пером и  врхунских уважених интелектуалаца која је прожимала странице „Стига“,  допринела је да протеклих пола века Часопис буде и остане богата њива која је међу своје корице сачувала златне плодове поезије и прозе на стотине талентованих посленика лепе писане речи.

Влада Винкић