На пригодној свечаности, у присуству представника локалне самоуправе, једном броју пољопривредника  уручени су уговори о субвенцијама. Укупна вредност субвенција је око пет милиона динара, а појединачно износи се крећу од 23.000 до 500.000 динара.  

Средства су одобрена за набавку приплодних грла говеда млечних раса, квалитетних приплодних грла оваца, пчелињих друштава и опреме за пчеларство и за набавку машина и опреме за подршку преради. За изградњу или опремање објеката и стварање нових производа у руралним подручјима одобрене су три субвенције, две у  Бресници и једна у Церемошњи. Основна одгајивачка организација ЗЗ „Соаре“ добила је субвенцију за спровођење одгајивачких програма ради остваривања одгајивачких циљева у сточарству. Највећи број субвенција одобрен је за инвестиције у набавку машина и опреме за примарну обраду земљишта, а само једна отишла је у Бресницу за набавку машине и опреме за складиштење и припрему сточне хране и за храњење и појење животиња.   

Поред пољопривредника којима су уручени уговори о субвенцијама, овом догађају испред Општине присуствовали су председник др Иван Рајичић, заменик председника Општине Ненад Микић, члан Општинског већа Слободан Стокић и помоћник председника Општине Даријан Дрикић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content