ПОЖАРЕВАЧКА ЕКОНОМСКА ШКОЛА ОРГАНИЗОВАЛА САЈАМ ОБРАЗОВНИХ ПРОФИЛА

Данас је у спортској хали Економско-трговинске школе приређен Сајам образовних профила ове институције. Дан отворених врата био је прилика да се велики број ученика завршног разреда основних школа са територије града упозна са образовним профилима које Економско-трговинска школа има у плану уписа за школску  2023/2024. годину.

Економски техничари

У организацији Тима за каријерно вођење и саветовање ученика будући средњошколци имали су прилику да се непосредно од наставника стручних предмета и садашњих ђака упознају са образовим профилима, карактеристикама, наставним планом и даљим могућностима школовања за осам смерова.

Комерцијалисти

Приликом уписа у први разред Економско-трговинске школе Пожаревац свршени „осмаци“ моћи ће да конкуришу за следеће образовне профиле:

– Економски техничар – 30 ученика

– Правно – пословни техничар – 30 ученика

– Комерцијалиста – 30 ученика

– Туристички техничар – 30 ученика

– Трговац – 28 ученика + 2 ученика по дуалном моделу

– Конобар – 15 ученика

– Посластичар – 15 ученика

– Кувар – 30 ученика

Кувари и посластичари

Подсећања ради, Економско-трговинска школа Пожаревац је образовна институција дуге и богате историје, а након београдске, другооснована је школа ове врсте у Србији. Образујући младе почев од далеке 1850. године,  у уторак 23.маја обележиће 173. година постојања.

Правно – пословни техничари
Конобари
Трговци
Туристички техничари
Школска одбојкашка секција

Текст  фото Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content