2018-06-01T10:44:31+02:00 1. јуна, 2018. 10:42 |

Бојатовић: Остајемо српсколигаши

ФУДБАЛ – „МЛАДИ РАДНИК 1926“ ПОБОЉШАВА ИГРУ У ФИНИШУ

 

Неочекиваним уласком у Српску лигу „Запад“,пожаревачки „Млади радник 1926“ брзо се престројио и прихватио чињеницу да се мора упустити и определити за тешку борбу како би остварио опстанак у трећем рангу такмичења.Агилни председник Ђорђије Бојатовић је за сукао рукаве и прихватио изазов верујући да ће Град Пожаревац подржати клуб и сва српсколигашка искушења.


-Ево нас при крају првенства у коме смо од почетка зацртали борбу за опстанак и то само сасвојим снагама. Добили смо скромна средства од Града ,тако да о куповини квалитетнијих појачања нисмо ни могли да размишљамо. Целокупан играчки фонд је из Пожаревца и пожаревачког краја.Тренер Андрија Ферлеж, који је такође наш Пожаревљанин, имао је храбрости да прихвати овај тежак задатак, каже Бојатовић.

Резултатски ход је мукотрпан. Девет победа, десет ремија и исто толико пораза. Задња два сусрета завршена су нерешеним резултатом.

-Сматрам да је остварен вредан успех. Та два последња сусрета су без обзира што смо били играчки хендикепирани, одиграна су врло квалитетно.Бод из Смедерева и бод са Вашаришта против Убљана су праве драгоцености, јер су обе екипе изводеће петорке. Момци који су то остварили заслужују све похавале. Снагом колектива и великом борбеношћу показали су како се игра и бране боје „Младог радника“. То су прави спортисти за понос града Пожаревца.

Повреде вуку чак петорица стандардних стартера: Лазић, Бојатовић, Димитријевић, Јовановић и Стојиловић.

Дивим се свим момцима и верујем у њихову мотивацију да се избори опстанак. Имамо још пет сусрета до краја првенства.  Сви наши наредни противници: Фап, Прово, Лозница, МокраГора и Пролетер из Михајловца кидишу на златну средину, тако да ће бити велике борбе за освајање бодова, а сваки освојен бод је има дијамантску вредност.

Финансијска страна клуба није баш најбоља, па и то је један велики проблем.

То је проблем свих проблема.Нико да нам помогне.Састављамо крај с крајем.Не бих сада о томе. Желим да успешно завршимо такмичење, останемо српсколигаши, па после ћемо видети шта и како даље. Једно је сигурно: Град Пожаревац као центар Браничевског окру га треба да има, не самофудбалског српсколигаша, већ да планира виши ранг,а за то су потребна већа новчана средства. Сад је прави тренутак да се то питање искристализује, каже Бојатовић.

Раде Сандић