2020-11-08T23:27:51+01:00 9. новембра, 2020. 06:55 |

Бокс: Шуши бронзана медаља

Првенство у боксу за пионире, кадете, јуниоре и омладинце, од 8 до 18 година, одржано је  у Београду у  организацији  Боксерским савезом Србије, на челу са председником Ненадом Боровчанином.


(На слици: Стефан Краснић, Јован Шуша и Милијан Мирковић)

На шампионату је учествовало 150 такмичара из целе Србије. Бокс клуб „Сретен Мирковић“ Пожаревац имао је два представника у кадетској конкуренцији у различитим тежинским категоријама и то Лазара Маркићевића, у перолакој категорији, до 57 килограма  и Јована Шушу у лакој категорији, до  60 килограма.

Милијан Мирковић и Лазар Маркићевић

Лазар је боксовао против Џениса Ванића  новопазарског клуба „Денди“,  искусног такмичара. Тренер Милијан Мирковић је због повреде коју је Лазар раније задобио, нажалост, морао да прекине меч у у корист Ванића.

Други такмичар Јован Шуша састао се у полуфиналу са кадетским  репрезентативцем у истој категорији. У одличној борби, све до друге рунде, Шуша је показао да са само два  кадетска меча у каријери може одлично да парира  Борису Доведану из клуба „Банат“ Зрењанин. У другој рунди је судија, због тога што је Шуша обилно крварио из носа, прекинуо меч у корист Доведана, тако да је Шуша на овом такмичењу освојио бронзу.