2019-07-01T00:06:54+02:00 30. јуна, 2019. 23:34 |

„БОЛЕРО“: Посејали таленат – пожњели успех!

Окончање такмичарске сезоне 2018/19. са сигурношћу се може сврстати у анале Плесног клуба „Болеро“, јер ју је чинио низ изузетних наступа овенчаних највишим признањима ове области спорта.

Вансеријски успеси представљају велику част не само члановима Клуба, већ и граду у коме „Болеро“, трећу деценију вредно ради прослављајући широм земље  своје као и име Пожаревца.

 


        Победнички низ „Болера“ започео је 18. маја на Државном првенству модерних плесова. Тога дана је у Чачку, надалеко познати и већ прослављени „hip hop thеаm постао лидер у овој дисциплини. Речју – државни првак!

        Традиционални Плесни фестивал у Крагујевцу наставак је успешног следа спортских дешавања на којима млади Пожаревљани учвршћују доминације на домаћој сцени. Наиме, осмог дана  јуна Формација дечијег узраста  у дисциплини street show dance са лакоћом осваја I место и сва припадајућа обележја, остављајући за собом врсне и веома квалитетне противнике. Истог дана, искусна „disco dance соло плесачица Ема Пуклин у јуниорској категорији најбројније  конкуренције Фестивала,  међу 24 врхунске плесачице из свих крајева земље, заузима високо IV место. Такође,  млађе „disco dance соло плесачице Милена Несторовић и Ленка  Маричић, најавиле су долазак међу најуспешније.

        Већ сутрадан, 9. јуна одржано је Републичко такмичење у оквиру кога плесни пар Јован и Софија Николић, у категорији стандардних плесова омладинаца, заузима I место док други пар, Вуксан Бакић и Мина Миленковић осваја II место и пласира се у виши ранг такмичења.

        Врхунац успеха Плесном клубу „Болеро“ доноси наступ у Јагодини у велелепној хали „JASSA“. На великом Међународном фестивалу плеса у овом граду, у недељу 16. јуна формација „Dance III понавља успех из Крагујевца освојивши I место. Међу великим бројем познатих имена, и у невероватној конкуренцији, пожаревачки сениорски „hip hop дуо, кога чине Марија Куљанин и Невена Нешић, осваја III место. Жаргонски речено „тачку на и“ ставља сениорски „hip hop thеаm“ „Болера“ освајајући I место. Самим тим,  пласира се за „Gala Show у коме побеђује и као најбоља формација овогодишњег Међународног фестивала плеса у Јагодини осваја све почасти, специјални пехар и високу новчану награду.

        – Срца пуна радости и сузе радоснице у очима такмичара као и нашим, саставни су део низа прелепих тренутака који су пратили последњи такмичарски наступ у Јагодини, каже Милорад Миле Илић, директор Плесног клуба „Болеро“. –Такмичари су показали врхунско знање, таленат и борбеност, што је много вредније од сваког освојеног злата. До сада највећи остварени успех основа је да се без напетости препустимо краткој летњој паузи, а потом са великим еланом кренемо у нову сезону.

В.В.