2019-11-30T18:51:10+01:00 30. новембра, 2019. 18:51 |

Бољи услови за одрастање малишана

Захваљујући сарадњи Министарства омладине и спорта и Града Пожаревца одређено је неколико локација за изградњу дечијих мобилијара. Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима 30. новембра обишао је радове на изградњи мобилијара у Улици Кнез Милошев венац преко пута Аутобуске станице, који се налазе у завршној фази. Он је том приликом рекао да су поред ове локације мобилијари постављени у улицама Чеде Васовића и Васе Пелагића.

-У наредном периоду Министарство омладине и спорта има у плану изградњу  дечијег мобилијара у Книћаниновој улици код Медицине рада, а Град Пожаревац је издвојио 50 милиона динара за озелењавање јавних површина. Управо ову локацију у Улици Кнез Милошев венац оплеменићемо зеленилом, посадићемо доста дрвећа, тако да ће овај део града где се одвија жива активност добити нове садржаје. Наравно, не задржавамо се само на томе, предвиђена су значајна средства за озелењавање „Ламеле“ код  новог кружног тока и код Месне заједнице Васа Пелагић, где већ постоји мобилијар урадићемо нови парк. Такође, у Костолцу биће издвојено 60 милиона динара за садњу преко 1.700 садница, казао је Спасовић.

Он је поручио да поред изградње комуналне инфраструктуре која је преко потребна граду да би могао да се развија даље, неопходно је оплемењивање простора, подизање животног стандарда и побољшање квалитета живота грађана.

                                                                                              Д.Динић