2

Славна петровачка „Слога“ доживела је исту судбину, као и пожаревачки „Млади радник“.  Због дугова отишла је у стечај. Принудно се угасила прошлог лета по завршетку сезоне 2015/2016, иако је обезбедила опстанак у Првој лиги, у којој је играла пуне три сезоне.Петровачки фудбалски људи нису дозволили да тај кикс буде погубан за фудбал у граду на Млави.Одмах су основали „Слогу 1933“.Стартовали су у два ранга нижем такмичењу,Браничевској окружној лиги и зацртали освајање првог места.То је и остварено убедљивим тријумфом Клуба из Петровца на Млави.

„Слога“ (64) са гол разлике +50прошетала се петим рангом такмичења у Србији.Од 30 утакмица, 20 је добијено,4 сусрета су завршена без победника, док је 6 изгубљено.Сјајан биланс и шампионски освојено прво место ново су надахнуће за зону „Дунав“(2017/2018), у којој ће „Слога“ по свој прилици, опет водити главну реч.

На другом месту у лиги ФС БО, такође се пласирала „Слога“,али из Буровца са 56 бодова, трећи је костолачки „Рудар 2001“ (54), који ће у новом првенству ове лиге(2017/2018) свакако бити кандидат број један за повратак у зону, док је високо четврто место освојио „Борац“ (48) из Кленовника, који има амбиције да се дочепа Зоне.Следе„Рудар“ (46) из Крепољина,па „Ђердап“ (44) из Голупца.На седмом и осмом месту, са истим бројем бодова(43) су „Рудар“ из Стамнице и „Будућност“ из Витежева. Иза њих, од 9. до 13. места пласирали су се са по 42 освојена бода „Полет“ (Суви До), „Радник“ (Салаковац), „Млава“ (Мало Лаоле), „Напредак 1936“ (Мало Црниће) и „Трговачки“ (Петровац).Макце је четранесто,претпоследњаје „Младост“ (27) из Бискупља, апоследњи„Крилаш“(21)из Ћовдина.

Такмичење је протекло регуларно. Одузимањем по једног бода кажњени су „Млава“ и „Младост“.

                                                                                                            Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content