2018-08-17T08:58:32+02:00 17. августа, 2018. 08:42 |

„Браничевска палета“ у знак сећања на Драгана Кецмана

 Kучево је ових дана обележило деценију од смрти сликара Драгана Кецмана који „за собом нијео ставио траг, већ златну бразду“. Родбина и пријатељи су се поклонили сенима овог уметника крај његове вечне куће, а у Галерији на тргу, приређена је изложба његових дела.Такође, у знак сећања на Драгана Кецмана  организована је 17. Браничевска палета, која је одавно, као и сам сликар, превазишла оквире локалног односно Браничевског као место настајања и постала место састајања уметника из различитих региона.

     Изложбу „Браничевска палета“ отвориле су Јасмина Благојевић, директорка Центра за културу Кучево и Јулија Башић, историчарка уметности.

    

Своје радове изложила су 24 сликара и вајара из целе Србије: Јелена Арсенијевић, Бојан Вељковић, Бранко Веселиновић, Милан Глозић, Саша Драгојевић, Тамара Ђурић, Иван Живановић, П.Р. Звишки, Жељко Ивановић, Славица Илић, Ивана Јовић, Мирко Бата Кобау, Ана Којић, Тина Лепосавић, Весна Максић, Виолета Марковић, Далиборка Марковић, Павле Миладиновић, Драган Милосављевић, Марија Мучић, Миодраг Надлачки, Веселин Пејчић, Милутин Перић и Љиљана Стевановић.