Проглашењем победника, синоћ је на Великој сцени Центра за културу Пожаревац спуштена завеcа XV Аматерских глумачких свечаности “Миливојев штап и шешир”.

У првом чину овог догађаја, пред великим бројем љубитеља позоришног аматеризма, председник жирија, драмски уметник Александар Дунић образложио је његову и одлуку др Јасмине Николић, директорке Историјског архива Пожаревац и Душана Шукљевића адвоката који су заједно оцењивали представе и глумачке креације. У конуренцији глумаца вечери за ласкаву титулу победника Смотре били су Александра Пантић, Миа Продић, Илија Ивановић, Снежана Мандрашевић и Бранко Кнежевић, док је жири једногласно одлучио да најбољи „варошки глумац Србије“ буде Бранко Кнежевић, који је претходне вечери маестрално представио лик полицајца Луке Лабана из вансеријског драмског текста Душана Ковачевића „Професионалац“.

  Драги Ивић уручује признање Кнежевићу

У другом чину Драги Ивић, директор Центра за културу Пожаревац уручио је победнику Миливојев шешир и пригодно признање, док је најбољем глумцу  Данијела Костић Тодић директорка Комерцијалне банке у Пожаревцу уручила поклон ове банкарске институције.  Посебно емотиван тренутак био излазак на сцену Љиљане Угриновић којој је Ивић одао јавно  признање за тачно 289 поклоњених букета великом броју стваралаца који су се годинама уназад на истој сцени представљали пожаревачкој публици. Овогодишње Сусрете варошких позоришта Србије одјавила је Дуња Матић, вршњакиња манифестације, чији је излазак симболично приказао колико су  „порасле“ Аматерскe глумачкe свечаности “Миливојев штап и шешир”.

Жири: Душан Шукљевић, др Јасмина Николић и Алекандар Дунић

 

Трећи и последњи чин увеличали су чланови театра „Креативни хаос“ из Смедерева изводећи у част победника  комад  „Мурлин Мурло“ који је на прошлогодишњем  Фестивалу „Живка Матић“понео титулу лауреата.

                                                       Захвлница Љиљани Угриновић за 289 букета

Вредан податак везан за најбољег варошког глумца Србије Бранка Кнежевића је да се својевремено дружио са великим позоришним Луком Лабаном – Данилом Батом Стојковићем, филмским Лабаном – Бором Тодоровићем као и да је у екранизованој верзији „Професионалца“ Душана Ковачевића остварио малу али ефектну улогу Певача.

Влада Винкић

ОПШИРНИЈЕ У НАРЕДНОМ БРОЈУ НЕДЕЉНИКА „РЕЧ НАРОДА“

Share.

Comments are closed.

Skip to content