2018-07-21T19:52:36+02:00 21. јула, 2018. 19:52 |

БРЕЖАНЦИ ПОКРЕНУЛИ „БСК 1931“: Играће у Градској лиги

Након краће паузе, захвајујући фудбалским радницима и пријатељима клуба, активиран је ФК „БСК 1931“, који ће од наредне јесени поново да се такмичи у лиги ГФС „Пожаревац“. У Брежану се осећао та јфудбалски и спортски недостатак , па није требало много времена да се постигне договор самих мештана , а уз помоћ и подршку ГФС „Пожаревац“ и укључи у редовно такмичење.

На промоцији новог „БСК 1931“ одиграна је пријатељска утакмица са комшијама, с оне стране Велике Мораве, екипом „Стари храст“ из Шаинца, а потом је било заједничког дружења и нових разговора и договора ужег руководства клуба у коме су:Драган Борисављевић „Цига“ (председник), Бојан Cтојковић (потпредседник), Милош Павловић (секретар) и Предраг Петровић (менаџер) са представницима ГФС „Пожаревац“ које је предводио председник Владан Динић.

       – „БСК 1931“ поново креће са радом.Фактички затварамо причу коју смо започели пре две године кад смо зацртали да свако наше село има фудбалски клуб, односно да се клубови поново активирају и настави фудбалска традиција, која је у претходним деценијама била главна спортска карактеристика сваке наше сеоске месне заједнице. Верујем да ће све бити како треба. Нема разлога да тако не буде. Поред клуба из Брежана, од јесени Градску фудбалку лигу коју води ГФС „Пожаревац“ појачаће још три, а можда чак и четири сеоска клуба. Брежанци су се ревитализовали у сваком фудбалском погледу, од игралишта, па до људи и потребних новачних средстава. ГФС „Пожаревац“ ће помоћи овом клубу према својим могућностима као што су регистрација играча, логистичка подршка и набавка неких основних средстава потребних за нормалан рад и такмичења, рекао је Динић.

Текст и фото:Р.Сандић