2021-05-16T14:45:45+02:00 16. маја, 2021. 13:17 |

Брнабић и Лончар у Жагубици позвали на вакцинацију

 „Вакцинација је данас питање националне безбедности. Молим вас да се вакцинишете. Ми ћемо обезбедити све што је потребно, па да завршимо са короном до 21. јуна“, поручила је између осталог премијерка Србије Ана Брнабић, у суботу, приликом обиласка општине Жагубица.

Премијерка је заједно са министром здравља Златибором Лончаром, председником Општине Жагубица Сафетом Павловићем и председницом Скупштине општине Оливером Пауљескић, обишла вртић у Kрепољину, пункт за вакцинацију у Дому здравља Лазница, неке од природних лепота ове општине и том приликом разговарала са мештанима.

– Од 21. јуна желимо да отворимо Србију за славља, свадбе, рођендане, али за то морамо да имамо 50 одсто вакцинисаног пунолетног становништва. Сада смо на 42 одсто или око 2.270.000 људи. Жагубица заостаје са 21 одсто вакцинисаних и морамо се потрудити да по броју вакцинисаних будете једна од најбољих општина у Србији, истакла је Брнабић и додала:

 

– Разумем да је територија општине разуђена, али морамо да урадимо све што је у нашој моћи. Спремни смо да пружимо сву подршку локалној самоуправи и Дому здравља.

Премијерка Ана Брнабић је истакла да су по броју вакцинисаних у првих десет општина у Србији углавном београдске општине, којима се сада приближавају и Ниш, Прибој, Kикинда, Kладово, Црна Трава, Сремска Митровица и Нови Сад.

Премијерка је том приликом пренела поздраве председника Србије Александра Вучића и истакла да је ово први пут да је у Жагубици: – Овакву природу, овакву лепоту скоро нисам видела. Имамо шта да урадимо овде да би појачали економски развој и да долазе сви да виде ово чудо, ову природну лепоту, рекла је премијерка Брнабић.