У току је реализација пројекта изградње брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац, који ће, имајући у виду динамику извођења радова, бити завршен много пре рока, истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Обилазећи деоницу од аутопута Београд – Ниш, до Пожаревца, Весић се уверио у квалитет радова које изводи кинеска компанија “Шандонг”. Према његовим речима, брза саобраћајница представља први део Дунавског коридора обухватајући притом Источну Србију. Дужина пута је 67 километара. До краја године у саобраћај ће се пустити око 30 километара, што је око 40 одсто трасе. 

Антић, Павловић и Весић у изјави за медије

О томе докле се одмакло са реализацијом пројекта изградње брзе саобраћајнице, осим министра Весића, за медије је говорио и директор Коридора Србије Александар Антић. Истакао је да је до сада, у насип који ће носити брзу саобраћајницу уграђено 2,9 милиона кубика материјала, а у носеће слојеве чак 380.000 камених агрегата. Почели су радови на асфалтирању,  а временски услови иду на руку извођачима. До сада је урађено 15 километара првог слоја асфалта и око девет километара другог слоја асфалта.

Заједно са министром Гораном Весићем и директором Коридора Србије Александром Антићем, радове је обишао и градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

-Нема озбиљног регионалног развоја, уколико нема саобраћајне везе са остатком Србије. Пожаревац и део Браничевског округа добијају брзу саобраћајницу, важан је пут за даљи економски развој, али и за развој туризма имајући у виду да се овај крај може похвалити Археолошким налазиштем Виминацијумом, Рамском и Голубачком тврђавом, изјавио је Павловић.

Share.
Leave A Reply

Skip to content