Након неколико година без јуниорске селекције, Кошаркашки клуб „Пожаревац“ током 2018. године је започело са окупљањем играча годишта 2000. и 2001. за такмичарску 2018/2019. сезону.


Момци су били селекционисани из свих клубова у граду под Чачалицом, а за тренера је постављен Виктор Сандић, коме је  помоћник био Лазар Милетић. Екипа је вредно тренирала и у првенство ушла без посебних такмичарских амбиција. На крају сезоне, у Регионалној јуниорској лиги освојено је  прво место, што је било велико изненађење.

НА СЛИЦИ: КК „Пожаревац“, омладинци са тренером Сандићем

Осокољена добрим резултатом јуниорског састава, управа клуба, на челу са председником Угљешом Радмиловићем, одлучује да у сезони 2019/2020. омладинска селекција наступи у Међурегионалној јуниорској лиги, у којој играју екипе из кошаркашких региона Краљево Крагујевац, Чачак, Шабац и Ужице. Лига је имала  девет екипа: Раднички ДОО (Крагујевац), Клик (Ариље), Смедерево 1953 (Смедерево), Слога Елит (Краљево), Студент 014 (Ваљево), Оканик (Матарушка Бања), Прва Петолетка (Трстеник), Зицер 2014 (Гружа) и Пожаревац.

ТАБЕЛА МЕЂУРЕГИОНАЛНЕ ЛИГЕ – ОМЛАДИНЦИ 2019/20:

Смедерево 1952, Пожаревац, Клик (Ариље) по 20, Слога елите (Краљево) 18, Студент 014 (Ваљево) 17, Раднички ДОО (Крагујевац) и Оканик (Матарушка Бања) по 16, Прва Петолетка (Трстеник) 15, Зицер 2014. ( Гружа) 13.

Наши момци рођени 2001. и 2002. године су заиграли још боље у вишем и јачем рангу такмичења и након одиграних 12 кола и 10 победа, деле прво место са екипом Клика из Ариља, са којом ће највероватније одлучивати о шампиону. Перјанице екипе су: Стефан Васић (капитен), Новак Голе, Матеја Митић, Илија Мирковић, Алекса Обрадовић, Миљан Никић и Никола Ранковић, који увелико добијају прилику и у првом, сениорском тиму код тренера Владимира Влашковића.

Како год да се сезона заврши, остварен је нови још већи успех у смислу стварања нових асова пожаревачке кошарке. КК „Пожаревац“ може да се радује добром раду и добрим резултатима млађих категорија, јер је трасирана сигурна будућност клуба за наредне године, у којима  ће основу сениорског састава  чинити махом  момци из Пожаревца.

Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content