2020-07-22T09:43:18+02:00 22. јула, 2020. 09:43 |

Частан реми на Вашаришту

Млади радник 1926 – Раднички (О) 1:1  (1:0)

Градски стадион. Гледалаца: 200. Судија: Александар Станковић (Костолац). Помоћници: Јован Јанковић (Пожаревац) и Милош Живановић (Костолац). Стрелци: Крстић у 40. минуту за Млади радник 1926, Филиповић у 98. минуту за Раднички.


Дуелом, провере између два српсколигаша Младог радника 1926 (Запад) и Радничког из Обреновца (Београд), на пожаревачком Вашаришту отворена је фудбалска сезона у граду под Чачалицом. Дуго су љубитељи фудбалске игре чекали овај тренутак, мада због ковида – 19 није било много публике. Ипак, на терену су актери дали све од себе и по спарном времену одржали пун темпо игре.

Искусни Предраг Лука је филигрански проиграо Марка Крстића и прецизним шутом матира немоћног Јадранина за вођство домаћина од 1:0. У наставку, Обреновчани су били агилнији у нападу и на крају успели да изједначе у самом финишу сусрета. Димитрије Филиповић је све урадио сам, везао у чвор и патосирао ужу одбрану домаћина и успео да затресе мрежу. 

Тренери оба тима: Жарко Јовановић (Млади радник 1926) и Милош Бојанић (Раднички) су задовољни игром својих пулена, с обзиром на то да је то прва утакмица провере у којој резултат није играо главну улогу, па су у другом делу пустили у игру остале резервисте, тако да се на делу видело са каквим играчким кадром располажу оба српсколигаша. 

МЛАДИ РАДНИК 1926: Бранковић, Дрецун, Жиловић, Станић, Мијовић, Ивошевић, Миладиновић, Лепојевић, Крстић, Милисављевић, Лука. Играли су још: Максимовић, Недељковић, Петковић, Младеновић, Јањушевић, Божић, Пујкиловић, Јанковић, Соколовић, Перић.

РАДНИЧКИ (О): Јадранин, Ристић, Благојевић, Павловић, Тодић, Максимовић, Денић, Петровић, Ђорић, Алексић, Зјача. Играли су још: Симић, Стјепановић, Савиновић, Ранђеловић, Дамјановић, Грујичић, Лазаревић, Вукосављевић, Филиповић, Бурумџија, Адамовић.

Текст и фото: Р.Сандић