Деветнаеста по реду Меморијална атлетска трка „Драгутин Томашевић“, организована је у селу Бистрица, у Општини Петровац на Млави, у суботу, 25. маја. Ова спортска манифестација по традицији се одржава у знак сећања на првог учесника Олимпијских игара из Србије и десетоструког победника маратонске трке Обреновац – Београд, Драгутина Томашевића. 

Организатор трке је петровачки Атлетски клуб „Драгутин Томашевић“, под покровитељством локалне самоуправе, а уз подршку Спортског савеза општине и Месне заједнице Бистрица.

У самој трци учествовали су најелитнији такмичари Србије попут Стенлија Kипрутоа, Алдина Ћатовића, Николе Мијаиловића, Велимира Бојовића, Мејре Мехмедовић, Невене Јовановић и Ленке Николић, као и тркачи из региона. 

У главној трци учествовало је око 400 такмичара, колико и деце школског узраста у уличним тркама.

Стаза коју су истрчали одрасли тамичари била је равна, дужине 10.000 метара. Лиценцирана је и поседује „А“ сертификат Светске атлетске федерације и АИМС (Удружења светских маратонских и уличних трка).

У апсолутној категорији, у мушкој конкуренцији, прво место освојио је Алдин Ћатовић из АК „Нови Пазар“, други кроз циљ прошао је Стенли Кипруто из Кениа Тима, док је треће место припало Николи Мијаиловићу из АК „Нови Пазар“. Када је у питању женска конкуренција, прва је стазу истрчала Милица Томашевић из АК „Црвена звезда“. Друго место освојила је Мејра Мехмедовић из АК „Нови Пазар“, а треће Невена Јовановић.

Најбољи међу такмичарима, у конкуренцији тркача од 40 до 49 година, био је Кристијан Стошић из AK „Врањски маратонци“, другопласирани је Филип Делић из АК „Партизан“, док је треће место припало Милошу Дајевићу из Хајдук маратон тима из Куле. У женској конкуренцији, првопласирана је била Сања Јовановић, Маратон тим Пожаревац, друго место освојила је Марија Сипка из „Колоесум тренинг центра“, док је трећа кроз циљ прошла Ивана Аџић из „Sity Runners“.

Када је у питању трка такмичара од 50 до 59 година старости, на победничком трону у мушкој конкуренцији нашао се Даниел Икица из „Yamaha Zeam Ikica“. Другопласирани је Мирзет Халиловић из AK „Слобода Техноград“ Тузла, док је трће место припало Драгану Живуловићу. Код жена, победничку медаљу освојила је Сузана Филиповић (Somaraton). Сребро је припало Сузани Шустер Радојевић, Маратон тим Пожаревац, а бонза Наташи Ранковић Јовановић, „Delta Running Team“.

Златко Пиперски из „Младост“ Земун, у категорији 60+, победник је у мушкој конкуренцији. Друго место освојио је Јован Глишић, Sakura Marathon Team, a треће Мирку Минићу из АК „Ужице“. Једина кроз циљ у овој категорији, када је у питању женска конкуренција, прошла је такмичарка Јулијана Парч Крстановић.

М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content