Наредног викенда (17/18. августа) почињу првенствене утакмице у вишим лигама. Браничевски округ има четири клуба у квалитетним такмичењима. ЖФК „Пожаревац“ је суперлигаш, а српсколигаши су „Млади радник 1926“ (Пожаревац), „Слога 33“ (Петровац на Млави ) и  РСК (Раброво).

Сва четири клуба су добила нове тренере који треба  да се докажу резултатима.


СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ – ЖЕНЕ

Тежак задатак за Славку Пашти

С.Пашти

      У Супер лиги за даме у копачкама, такмичи се осам клубова. Конкуренција је јака. ЖФК „Пожаревац“ је прошле сезоне (2018/19) опстао после играња плеј аута. Тренер Сандра Стефановић из Петровца на Млави је отишла, а уместо ње дошла је Славка Пашти из Смедерева. Клуб је напустила и Марија Вуковић, која је била голгетер, тако да ће напад по свој прилици бити знатно слабији. Вратила се Санела Обрадовић која игра штопера, па ће одбрана бити јачи део тима. У сваком погледу пред Славком Пашти и фудбалеркама је тежак задатак да се опет избори опстанак и очува дугогодишња традиција играња у елити.

СРПСКА ЛИГА „ЗАПАД“

 За пласман у златну средину

В. Влајовић

       Сва три српсколигаша из Браничевског округа су такође променила тренере. На Вашариште је доведен Зденко Муф из Смедеревске Паланке. Петровчани  су ангажовали пожаревачког тренера Андију Ферлежа, који је у претходном првентву водио екипу Младог радника 1926. Рабровски РСК је преузео, такође пожаревачки стручњак Владимир Влајовић. Сва тројица стручњака имају задатак да сва три клуба опстану на „западу“. Посебно ће бити интересантни њихови међусобни дуели. Ти сусрети су прави магнет за љубитеље фудбала. „Млади радник 1926“ би требало да се бори за пласман међу пет најбољих екипа, а „Слога 33“ и РСК да се на време обезбеде довољним бројем бодова и пласирају се у златну средину.

ПОДУНАВСКО – ШУМАДИЈСКА ЗОНА

                                Циљ: обезбедити опстанак на време

А.Ферлеж

       „Звижд“ (Кучево), „Рудар 1946“ (Стамница), ВГСК (Велико Градиште), „Петар Добрњац“ (Добрње) и „Поморавље“ (Влашки До) представљаће Браничевски округ у Зони. Сви ови клубови стреме да на време обезбеде опстанак. Ипак, лако се може десити да поред ВГСК-а и новодошли члан „Поморавље“ буде један од кандидата за висок пласман, јер се ради о добро организовааном  клубу, који се са лакоћом прошетао кроз Браничевску лигу у прошлој првенственој сезони.

                                  БРАНИЧЕВСКА ЛИГА

                                         Минимална предност градских клубова

З.Муф

        Браничевска Окружна лига броји 16 клубова из Батуше, Сиракова, Кленовника, Петровца на Млави, Симићева, Крепољина, Голупца, Пожаревца, Везичева, Живице, Малог Лаола, Шетоња, Жагубице, Жабара, Костолца и Буровца. Ко ће освојити титулу првака и пласирати се у Зону тешко је унапред рећи. Минималну предност имају градски клубови: Железничар, Трговачки, Рудар 2001, Хомољац, Борац, Ђердап. Борба за опстанак биће, такође неизвесна.

        У овим ранговима такмичи се 24 мушка клуба и један женски што је још једна потврда масовности  и популарности фудбала у овом крају.

                                                                                      Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content