2018-08-08T17:43:54+02:00 8. августа, 2018. 17:42 |

Пожаревачки триатлонци: Четири такмичара – шест медаља

ПОЖАРЕВАЧКИ ТРИАТЛОНЦИ У НАЈТЕЖЕМ НАДМЕТАЊУ СЕЗОНЕ

У недељу је на Власинском језеру одржан четврти Власински триатлон самопревазилажења. Триатлонци су се надметали у спринт триатлону чије су дистанце 750 м пливања – 20 км бициклизма – 5 км трчања (Куп Србије), као и у олимпијском триатлону, дистанци: 1500 м пливања – 40 км бициклизма – 10 км трчања (Првенство Србије).

Триатлон клуб „Пожаревац” представљали су Ана Стојановић, Никола Ненадовић, Вања Рајчић као и Александар Јанковић коме је ово био први триатлон.  Када је о резултатима реч, Пожаревљани су били сјајни: Ана Стојановић је вицешампион Србије у олимпијском триатлону, као и трећепласирана такмичарка у групи AGE2, иза Македонки Антоније Брезовске и Иване Герчакове. Никола Ненадовић је заузео 1. место у категорији AGE2 такмичивши се у спринт триатлон дистанци. Вања Рајчић је првопласирана такмичарка у спринт триатлону у категорији AGE1, као и другопласирана у апсолутној конкуренцији у Купу Србије. Александар Јанковић је заузео друго место у категорији AGE1.

Triat 7 Pune ruke medalja i pehara Triat 6 Triat 4 Triat 3 Triat 2 Triat 1

Фото: Триатлон клуб Пожаревац

По њиховим речима ова трка је како  најлепша тако и најтежа у сезони:  због надморске висине од 1200 метара, Власинско језеро је веома хладно (20 степени) и врло је непријатно пливање у њему, док су бајк и стаза за трчање брдовите уз велике нагибе. Са друге стране тркати се у овом крајолику и нетакнутој природи право је задовољство. Организатор такмичења био је  „Šri Činmoj Maraton“ тим.

В.Винкић