У оквиру регионалног пројекта “Укуси Региона – Промовисање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење економских капацитета породичних газдинстава” који реализује Регионална развојна агенција “Браничево-Подунавље” у сарадњи са партнерима и сарадницима из Региона, наставља се реализација Програма обука за произвођаче пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу у Региону Браничево-Подунавље.

Уз учешће преко 40 представника пољопривредних газдинстава, удружења произвођача и агро-бизниса из Региона,  током марта месеца су успешно одржане обуке на теме „Маркетинг и брендирање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу“, „Унапређење пољопривредно-прехрамбених производа из сектора прераде млека – производња аутохтоних врста сирева“ и „Сеоски туризам – прилика за веће приходе сеоских газдинстава“ и то у Великој Плани, Петровцу на Млави и Кучеву.

Иначе, у сарадњи са Високом техничком школом струковних студија Пожаревац и Пољопривредном школом „Соња Маринковић“ Пожаревац, организују се још 2 бесплатне обуке, од којих је једна на тему „Унапређење пољопривредно-прехрамбених производа из сектора прераде воћа и поврћа – производња ракије“, већ одржана у Амфитеатру Високе техничке школе струковних студија у Пожаревцу .

Дводневна „Обука за почетнике у пословању (start up)“ биће реализована у Пољопривредној школи „Соња Маринковић“ у Пожаревцу (Илије Бирчанина 70) и то 18. и 19. априла (четвртак и петак) у термину од 10.00 – 14.00 часова. Обуке ће реализовати акредитовани тренери Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ Саша Дедеић и Милош Најчевић, а учесници ће бити у могућности да добију основне информације и знања, као и одговоре на практична питања везана за развој пословне идеје и пословно планирање, правне и финансијске аспекте оснивања и развоја пословања  субјекта, маркетинг и продају, те управљање малим и средњим предузећима. Ова обука намењена је превасходно младима који имају жељу да започну властити бизнис у области пољопривреде и повезаним секторима.

Заинтересовани учесници могу да се пријаве најкасније један  дан пре одржавања појединачне обуке, путем мејла или телефона Ивани Антонијевић на следеће контакте: ivana.antonijevic@rra-bp.rs или на бројеве телефона: 012/510 824 и 060/5 100 500.

Након реализације Програма обука, заинтересовани учесници ће имати могућност стручне менторске подршке у даљим конкретним корацима на унапређењу или покретању своје производње/пословања, а у оквиру пројекта „Укуси Региона“ имаће прилику и да учествују у различитим активностима усмеренима на унапређење њиховог тржишног позиционирања и промоције, као и пословно повезивање унутар региона Браничево-Подунавље.

Иначе, Пројекат „Укуси Региона“ је дизајниран на основу Регионалне стратегије руралног развоја за регион Браничево-Подунавље 2016-2020. и настоји да допринесе унапређењу конкурентности сектора пољопривреде и бољој позиционираности пољопривредно-прехрамбених производа из Региона на тржишту, као и унапређењу диверсификације руралне привреде, кроз развој предузетништва и промоцију руралног туризма.

Пројекат се спроводи у периоду од 24. октобра 2018. до 24. јула 2019. године, а вредност пројекта износи 22.000 долара. Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Помоћ трговини – Подршка производним капацитетима сектора агро-индустрије у Србији“ који реализују Програм развоја Уједињених нација (УНДП) и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз финансијску подршку Руске федерације. Више информација о Пројекту и активностима, можете добити на Интернет странама Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“  www.rra-bp.rs.

Share.

Comments are closed.

Skip to content