2021-01-19T09:57:47+01:00 19. јануара, 2021. 09:57 |

Чисте се путеви до свих насеља жагубичке општине

Снег већ неколико дана пада на подручју Хомоља. Мада у отежаним условима, међумесни саобраћај се одвија без прекида. Путеве другог и трећег реда на подручју општине одржава Јавно комунално предузеће „Белосавац“. О зимском ангажовању на рашчишћавању коловоза од снега, Марко Мишковић, руководилац грађевинско – техничке службе у ЈКП „Белосавац“ каже:

-Са повећеним падавинама наша зимска служба је кренула са чишћењем и уклањањем снега са коловоза. Најпре се чисте путеви првог приоритета, односно, путни правци од регионалног пута до свих насеља у општини. Одређене количине соли смо већ расподелили установама, вртићима и школама и свим месним канцеларијама у селима. На низбрдицама, узбрдицама и превојима, где стање може да буде критично, лагеровали смо довољну количину ризле која служи као помоћ возачима на путу. 

На локалним путевима за рашчишћавање ангажована су три камиона. Уколико затреба, рекао је Марко Мишковић, додаће се и друга механизације. Он такође саветује возаче да приликом вожње кроз овај крај, обавезно користе потребну зимску опрему.