• Kомпаније заједничким извештајем о одрживости показале да је ова тема и даље у основи свих њихових пословних одлука

Kомпанија Coca-Cola HBC Србија, осми пут за редом објавила је Извештај о одрживом пословању који први пут обухвата и резултате компаније Бамби. На прегледан и транспарентан начин, јавност је упозната са напретком у области одрживости постигнутим током изазовне 2020. године. Посвећеност принципима одговорног и одрживог пословања остала је константна, упркос изазовној години за нама.

– Захваљујући феноменалном тиму, успели смо да за врло кратко време, у условима кризе, трансформишемо своје пословне процесе тако да обезбедимо несметано функционисање организације, али и заштитимо људе. Нисмо изневерили преко 1.600 запослених, али ни 16.000 људи колико читав наш систем подржава у повезаним делатностима и секторима привреде. Такође, показали смо да смо поуздан партнер за 37.000 купаца и више од 7.000.000 потрошача широм Србије, као и подршка локалној заједници у којој више од пола века радимо и градимо бољу будућност. Упркос чињеници да смо били приморани да се муњевито мењамо, истрајали смо у посвецћености одрживом и одговорном пословању. Имајући у виду да је компанија Coca-Cola HBC поново проглашена за најодрживију компанија у катагорији напитака на светском нивоу према Дау Џонс индексу одрживости имамо обавезу да наставимо са марљивим радом, унапређујемо и ширимо добру праксу на нивоу Групе, али и на локалном нивоу, истиче Светослав Атанасов, генерални директор Coca-Cola HBC Србија.

– Coca-Cola HBC Србија објављује локални извештај о одрживом пословању од 2013. године. Ово је први пут да је извештајем обухваћена и компанија Бамби, која је у јулу 2019. године постала део Coca-Cola HBC породице.

– Први пут, део смо једног овако значајног Извештаја и врло сам поносан што је компанија Бамби допринела одличним резултатима. Иза нас је комплексна година коју смо савладали захваљујући неоспорном квалитету нашег производног програма, сталним иновацијама, али и константним унапређењем односа са партнерима и добављачима и спремношћу да одговоримо на све потребе тржишта. Kао део Coca-Cola HBC породице, припадамо изузетном тиму од кога смо пуно научили, а посебно унапредили своје операције  у области одрживог пословања. Прве резултате тих заједничких напора можете погледати управо у извештају који данас представљамо, наводи Драган Стајковић, генерални директор компаније Бамби.

– Kао и сви претходни, осми по реду Извештај о одрживом пословању усклађен је са захтевима најзаступљеније светске методологије у тој области Global Reporting Initiative (GRI) и испуњава високе захтеве Глобалног договора Уједињених нација који се односе на Извештај о напретку.

НАЈВАЖНИЈИ РЕЗУЛТАТИ ИЗВЕШТАЈА О ОДРЖИВОМ ПОСЛОВАЊУ ЗА 2020. ГОДИНУ

Одговорно пословање

  • У циљу креирања портфолија који одговара на све захтеве за конзумацију наших потрошача 24 сата дневно 7 дана у недељи, само током прошле године спровели смо више од 20 иновација на нашим производима и то од нових укуса, различитих паковања па све до пласирања иновативне амбалаже каква је амбалажа Next сокова која је 82% биљног порекла.
  • Потрошња воде по литри произведеног пића, али и укупна потрошња енергије је у периоду од 2007. до 2020. године смањена за 53%.
  • Од јула 2020. године, обе пунионице Coca-Cola HBC Србија, као и компанија Бамби користе електричну енергију из 100% обновљивих извора.
  • Захваљујући процесу олакшавања амбалаже остварена је уштеда од 295т ПЕТ материјала.
  • Kомпаније су активно радиле на оснажавању младих људи у процесу проналаска посла, а кроз програме подршке током 2020. године прошло је преко 1200 младих људи.
  • У развој локалне заједнице уложено је преко 72.000.000 динара и донирано преко 117 волонтерских сати.
  • Kомпаније су у изазовној години подржале 170 пројеката и оствариле сарадњу са преко 100 организација широм Србије.
  • Укупна подршка Coca-Cola Система локалној заједници током борбе против корона вируса износила је 600 000 еура.

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content