Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви Црвени крст Пожаревац је приредио свечаност на којој су уручена признања даваоцима за 100, 75, 50 и 35 пута дату крв.

До ове године крв су 100 пута дали Ђино Јосић, Славиша Николић и Милорад Николић. Њима је признање уручио председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић. Честитајући, између осталог је рекао да су добровољни даваоци посебна врста људи:

-Судећи по броју добровољних давалаца крви у нашој заједници можемо се похвалити и да смо посебан град. Посебан, додао је, јер титула за најхуманији град коју поносно носимо већ осам година је једна од оних која се не добија, већ заслужује.

Милутин Аврамовић, председник Управног одбора Црвеног крста Пожаревац који је такође уручивао признања добровољним даваоцима крви, одао је признање њиховој несебичности и хуманости и подсетио на седамдесете године прошлог века када су се људи убеђивали да дају крв, јер то значи спасти нечији живот. Уз помоћ и у заједништву са локалном самоуправом, како је рекао, Пожаревац је временом постао средина у којој нема убеђивања ни маркетинга.

Прошле године организовано је укупно 39 акција добровољног давалаштва крви у сарадњи са здравственим установама.

Акције добровољног давалаштва крви у Црвеном крсту Пожаревац од маја ове године организују се сваког понедељка.

Share.

Comments are closed.

Skip to content