2019-11-14T10:57:24+01:00 14. новембра, 2019. 10:35 |

ЦЗК Пожаревац: Низ разноврсних програма до краја новембра

Имајући у виду да су у Пожаревцу у току програми који се реализују у оквиру Новембарских дана културе, посетили смо Центар за културу Пожаревац и од уредника Александра Лукића сазнали шта ће се у простору ове институције дешавати до краја месеца.

– Већ данас организује се бесплатна пројекција филма „Дневник Диане Будисављевић“ за пожаревачке средњошколце. Реч је остварењу које је на Пулском филмском фестивалу освојило Златну арену за најбољи филм, Награду публике као и награде за монтажу, музику и најбољу режију. Овај филм Пожаревљани ће моћи да виде вечерас од 20,00 часова, а улазнице се још увек могу купити на нашој билетарници по цени од 250 динара, говори Лукић.

Имајући у виду да Филмски центар Србије у сарадњи са ДОК Србија наставља реализацију пројекта „Дан домаћег филма“,  вечерас од 19,00 сати у Малој сали Центру за културу Пожаревац биће приказан филм „Окупирани биоскоп“ Сенке Домановић, а после бесплатне пројекције публика ће имати прилику да разговара са редитељком и члановима филмске екипе.

     А.Лукић

– У петак, 15. новембра,  Удружење ликовних стваралаца приређује вече „Милени у част“ коју чине изложба и целовечерњи концерт посвећени нашој уваженој суграђанки Милени Павловић Барили. Занимљиво је да ће те вечери по први пут наступити и недавно оформљен Мешовити хор Центра за културу Пожаревац. Шеснаести дан новембра резервисан је за премијеру домаћег филма „Реална прича“ у коме уз Гордана Кичића који је режирао остварење играју и Нина Јанковић, Војин Ћетковић, Бранимир Брстина, Горица Поповић, Светозара Цветковић, Ненад Јездић, док је ту и низ осталих актуелних  филмских остварења намењених свим генерацијама који ће се редовно приказивати у нашем биоскопу, сазнајемо од нашег саговорника који подсећа да од 18. до 22. новембра „Арт Дистрикт“, Омладина „ЈАЗАС“-а, Град Пожаревац и Центар за културу приређују „Малу школу средњег века“.

– У питању је о низ радионица калиграфије, иконописа, израде костима, накита, орнамената које имају за циљ да привуку младе и талентоване суграђане и упуте их у тајне поменутих уметности и заната.

У среду 20. новембра у Великој сали Градски ансамбл нардних игара и песама  организује целовечерњи концерт традиционалних песама под називом „Од злата гласови“ на коме наступају Женска певачка група и Дечији хор са својим гостима.

Новембарске активности Центра за културу Пожаревац свој крај најављују новим почетком. Реч је  о XII Смотри драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“, чије је свечано отварање у петак 29. новембра у 20,00 часова у Великој сали.

В.Винкић