2018-09-13T23:20:33+02:00 13. септембра, 2018. 23:20 |

“Да пееме заедно“

           Женски камерни хор “Одјек“

ХОР „ОДЈЕК“ У ОХРИДУ ПРЕДСТАВИО ЗБИРКУ ХОРСКИХ  АРАНЖМАНА ИЛИЈЕ РАЈКОВИЋА

На традиционалном 11. Охридском хорском фестивалу одржаном у  Македонији, Женски камерни хор “Одјек“ Музичке школе “Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу  представио је збирку од 16 хорских аранжмана за трогласни и четворогласни хор. Реч је о збирци под називом  “Да пееме заедно“, а сам Хор оформио је професор  Илије Рајковића ангажован за пројекат Европске уније у оквиру Института претприступне помоћи ИПА “Деценија припадности и слављење различитости“ мултиетичне  Македоније.

На позив организатора Охридског хорског фестивала, “Одјек” је пред високим званицама, огромним бројем гостију и више од 600 учесника промотивно извео реперезентативне нумере које чине Збирку. Вреди поменути да је “Одјек“ овом приликом наступио на отварању, као и у ревијалном делу на коме су гостујући хорови изводили народну музику земаља из којих долазе.

Како је изјавио уметнички руководилац хора Илија Рајковић, у Македонији су уследили бројни позиви за гостовања широм Европе, док је у плану целовечерњи концерт за наше суграђане, поводом прве године постојања и рада Хора. Одлазак „Одјек“-а  у Охрид помогли су Град Пожаревац, Општина Кучево, Музичка школа „Стеван Мокрањац“, Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“, Епархија браничевска, компанија „Рингелсан“, „Венчанице Доли“ и „Томић маркет“.

             В.Винкић