Агенција за безбедност саобраћаја и компанија Arriva Litas потписале су Протокол о сарадњи за унапређење безбедности у области друмског саобраћаја и транспорта  Тим поводом, реализован је и Дан безбедности у саобраћају у Браничевском округу, кроз едукативан програм за децу, младе, пензионере, мотоциклисте и трактористе у Пожаревцу, Петровцу на Млави, Малом Црнићу, Осаници и Жагубици.


               Агенција за безбедност саобраћаја током читаве године реализује кампање које имају за циљ смањење броја саобраћајних незгода и страдалих. Сваку кампању и активност спроводе са Министарством унутрашњих послова. Као резултат рада бележи се тренд смањења укупног броја погинулих лица у саобраћајним незгодама, у првих пет месеци ове годинеод 9%.

 

             -Највеће смањење броја погинулих је забележено код возача и путника теретних возила, од 50% и мотоциклиста од 30%. Важно је поменути и значајно смањење броја погинулих бициклиста, од 33%, у поређењу са истим периодом прошле године“, навела је в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја, Јасмина Милошевић.

               -Безбедност, унапређење квалитета услуга превоза и задовољење потреба свих корисника, основа су пословања компаније Arriva. У складу са тим, Arriva континуирано ради на повећању безбедности учесника у саобраћају и активно сарађује са институцијама на свим нивоима, како би се кроз превенцију и едукацију радило на смањењу броја саобраћајних незгода, као и на подизању свести свих учесника о значају безбедног понашања у саобраћају, истакао је Дејан Богуновић, директор компаније Arriva и додао да је недавно покренута и иницијатива за решавање проблема одлива возача, који у перспективи може да постане и безбедносни проблем.

               Протоколом је дефинисано да Агенција за безбедност саобраћаја и компанија Arriva  кроз заједничке едукативно-промотивне активности учествују у комуникацији са грађанима. У оквиру Дана безбедности у саобраћају одржане су превентивне активности у Пожаревцу, Петровцу на Млави, Малом Црнићу, Осаници и Жагубици. Подељени су бројни едукативни материјали, дечија ауто седишта, кациге за мотоциклисте, ротациона светла за трактористе, сетови за младе возаче, док су најмлађи учили о саобраћају путем интерактивне представе „Пажљивко“, у реализацији Агенције за безбедност саобраћаја.

Share.

Comments are closed.

Skip to content