Низом програма и Свечаном академијом у Пожаревцу је обележено 169 година постојања и рада Економско трговинске школе. Обележавање годишњице почело је у уторак када је у Великој сали центра за културу Драмска секција извела комад „Метар и по до Цезара“ по тексту Славише Радовановића Цара, почившег књижевника и некадашњег професора ове школе.

У среду су у Малој сали Центра за културу чланови Драмске секције Средње школе „Бранислав Нушић“ из Соко Бање за ученике Економске школе Пожаревац извели комедију „Госпођа министарка”.

 

Свечана академија одржана је у Фискултурној сали Школе на којој се великом броју гостију, некадашњих радника, ученика, пријатеља, као и представника Градске управе најпре обратила Сибинка Живановић директорка наглашавајући значај рада овакве образовне установе, традицију постојања, успехе ученика на бројним такмичењима и подршку локалне самоуправе на побољшању услова рада.

 


 Потом су једном броју наставника и ученика Економско трговинске школе уручења пригодна признања, док је Академија окончана занимљивим музичко драмским приказом.

ОПШИРНИЈЕ О ОБЕЛЕЖАВАЊУ 169 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА ЕКОНОМСКО ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ  У НАРЕДНОМ БРОЈУ НЕДЕЉНИКА „РЕЧ НАРОДА“                          У  УТОРАК 28. МАЈА

Share.

Comments are closed.

Skip to content