Економскo – трговинска школа у Пожаревцу прославила је 174. рођендан.  Деценијама, у овој школи се школују ученици различитих струка: економске, трговинске, гоститељско-туристичке, грађевинске, правне, столари и друге  занатлије.

Економско – трговинска школа данас,  у оквиру два подручја рада: Економија, право и администрација и Трговина, туризам и угоститељство, школује  645 ученика у оквиру 10 образовних профила.

Ово је школа са дугом и значајном традицијом и као таква је једна од најстаријих школа ове врсте у Србији. Током своје дуге историје школа је мањала зграде у којима је радила и мењала називе, подсетила је директорка школе Сибинка Живановић, а затим додала: 

– Бројне генерације ученика су успешно завршавали, постали добри студенти, добри привредници и успешни људи. Ово је највећа средња школа у нашем граду. Како раније, тако и данас постоји одлично интересовање ученика за уписивање наших образовних профила. Сви наши образовни профили су реформисани и прилагођени потребама привреде и тржишта рада. Стручне компетенције, знања и вештине које наши ученици стичу током школовања, омогућавају успешно упослење или наставак  даљег школовања, рекла је Живановић.

Дан школе био је прилика да се награде најбољи ученици на републичким, окружним и општинским такмичењима као и на смотрама, као и њихови ментори.

На свечаности поводом Дана школе госте је поздравио и на значај ове школе подсетио заменик градоначелника Предраг Мијатовић.

Свечаности, која је одржана у малој сали Центра за културу, присуствовали су:  саветник за средње стручно образовање у Министарству просвете Видоје Вукашиновић, члан Већа Града Пожаревца, ресора  за образовање, др Горан Несторовић, представници Цркве, Војске и  Полиције, представници Школске управе и Савета родитеља.

Опширније у недељнику “Реч народа” у уторак, 28. маја.

Share.
Leave A Reply

Skip to content