2018-07-14T13:35:49+02:00 14. јула, 2018. 13:35 |

Дан Месне заједнице „Чачалица“

Пожаревачка Mесна заједница „Чачалица“ обележила је 51 годину од оснивања. У присуству пријатеља и сарадника, међу којима су били преседник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, чланови Савета крагујевачке Месне заједнице „Ердоглија“ чији је са председник Рајко Стјеповић  почасни грађанин Месне заједнице „Чачалица“, затим глумац Саша Филиповић, у седишту ове месне заједнице организована је свечана седница на којој је представљено све што је у овој Месној заједници урађено у периоду од 2013. до 2018. године.

Председник Савета месне заједнице Чачалица Миодраг Рајић указао је на бројне инфраструктурне пројекте који су реализовани током протекле четири године. Неки од њих су  мрежа кишне канализације у улицама Први партизански одред, Цане Бабовић и Филипа Вишњића, фекална канализација од Ускочке до Улице Филипа Вишњића, а  завршени су и радови на санирању клизишта у Улици Павла Јуришића Штурма. У највећем броју улица спроведена је примарна гасификациона мрежа и делом су постављени подземни оптички каблови за телекомуникацију. Примарна топлификациона мрежа урађена је у првом делу Улице Цане Бабовић до дечијег вртића, а затим и секундарна у улицама Козарачкој, Хајдучкој и Миодрага Морисављевића. У току су припреме за проширење топлификације у улицама 6. личке дивизије, Новосадској и Првог српског устанка. Асфалтирано је 12 улица, извршена је замена дотрајалих водоводних цеви, премештена је нисконапонска мрежа са дрвених на бетонске стубове у Слободарској улици и реконструисан је плато око чесме „Пујин поток“. На згради Месне заједнице реконструисан је кров, замењена дотрајала столарија, урађен под у малој сали, комплетно уређен мокри чвор, окречене све просторије и извршен прикључак на градску топловодну мрежу.

Заслуге за обимне инвестиције приписује добро организованом Савету, јединственом  тиму који  ради на реализацији заједничких интереса становника месне заједнице.

-Да би се реализовало оно што грађани траже остварили смо добру сарадњу са локалном самоуправо. У наредном периоду приоритети су нам наставак ширења топлификационе мреже, комплетно асфалтирање улица оштећених приликом постављања инсталација, асфалтирање неасфалтираних улица после завршених инфраструктурних радова, заштита извора здраве пијаће воде на чесми „Пујин поток“ израдом фекалне канализације у том делу месне заједнице, израда изолације, фасаде, подова и реконструкција електроинсталације на згради месне заједнице, казао је Рајић.

Братство месних заједница Ердоглија и Чачалица потписано је2006. године. Председник Савета месне заједице „Ердоглија“ Рајко Стјеповић истакао је да је са Пожаревљнима реализован велики број акција, те да је прошле године потписана Повеља о сарадњи.

                                                                                                                                                                                                                                           Д.Динић