Кучевљани су у понедељак славили Дан Oпштине. По традицији, приређена је свечана скупштинска седница и академија, током које су први човек Општине Владимир Стојановић и председница Скупштине Мица Лукић Раденковић, након обраћања, уручили плакете и захвалнице, као посебан вид друштвеног признања за постигнуте резултате и достигнућа у свим областима стварања и рада од значаја за ову локалну самоуправу.

Овогодишњи носиоци плакета су: начелнику Браничевског управног округа, Александру Ђокићу за допринос у развоју општине Кучево, Центру за културу „Вељко Дугошевић“ из Кучева за допринос развоју културе, Туристичкој организацији „Кучево“ за допринос у развоју туризма, Тамари Новаковић из Кучева за допринос афирмацији Хомољских мотива,  Данијелу Јовановићу из Мустапића за допринос развоју ратарства, Станку Траиловићу из Церемошње за допринос развоју сточарства, Стонотениском клубу „Зеленик“ за успех у спорту, Џудо клубу „Кучево“ за успех у спорту, Александри Николић – ђаку генерације ОШ „Слободан Јовић“ Волуја, Илији Базић – ђаку генерације ОШ „Угрин Бранковић“ Кучево, Јовану Павловићу – ђаку генерације ОШ „Вељко Дугошевић“ Турија, Јелени Ковачевић – ђаку генерације ОШ „Милутин Миланковић“ Раброво и Удружењу власника шума „Шуме Хомоља“ за допринос развоју општине Кучево.

Председник Општине Владан Стојановић
Председница СО Кучево Мица Лукић Раденковић

 

 

 

 

 

 

 

Александар Ђокић, Владимир Стојановић, Мица Лукић Раденковић

Захвалнице су додељене: Месној заједници Кучајна за организацију у раду и постигнуте резултате, „Буги промет“ д.о.о. Дубока за допринос развоју приватног предузетништва, Марковић Гроздани из Кучева за ангажовање на остваривању хуманитарних циљева Црвеног Крста, Полицијском службенику Николи Мишићу из Кучева за одговорно и самопрегорно обављање своје дужности, Др вет. мед. Жељку Јовановићу из Каоне за очување и омасовљење сточног фонда општине Кучево, Александру Милошевићу из Мустапића за допринос развоју инфраструктуре, Илији Ковачеву из Раброва, ученик Пожаревачке гимназије за освојено прво место на републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“, Анастасији Милошевић из Раброва, ученици Средње школе „Милоје Васић“ из Великог Градишта за освојено друго место на републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“, Катарини Станковићу из Кучева, играчу РК „Кучево“ и члану омладинске репрезентације Србије за постигнуте резултате у спорту и Анастазији Стојковићу из Кучева за остварене изузетне резултате на спортском такмичењу у џудоу.

Након уручења награда уследио је културно – уметнички програм у коме су наступили чланови КУД-А из Нереснице, Женски хор ОШ из Волује, Фолклорни ансамбл Центра за културу, хор ОШ из Кучева, проф. музике Данијела Предић, рецитатор Илија Базић и вокална солисткиња Мануеала Бумбешевић.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content