Поводом Дана општине у Петровцу, у холу Средње школе „Младост“, одржана свечана седница Скупштине општине, којом је председавао Миланче Аћимовић. Том приликом, обраћајући се званицама, први човек Општине Петровац Душко Нединић, нагласио је да општинско руководство има јасну визију и високо постављене циљеве за развој, како у привредној сфери, тако и у социјалној и културној. Указао је на испуњена обећања, као и наставак пројектних активности за које постоји велика подршка Владе РС и министарстава. Нединић је подсетио на историјске чињенице о настанку Петровца, а резултате постигнуте у протеклих годину дана, локална самоуправа је представила документарним филмом.

           – Од пре две године, када су нам грађани указали поверење на изборима, преузели смо и одговорност да наставимо са очувањем имена Петровца и свих људи који у овој општини живе. Свакога дана озбиљно и посвећено радимо са јасним циљем и визијом, а то је да наша општина што пре пређе из реда најнеразвијенијих општина у развијене. Ми пратимо државну политику изградње путева, модернизације школства и управе, али не да би нам деца лакше отишла из земље, нити да би земље запада добиле стручне кадрове, већ да то буду разлози због којих ће са поносом остати да живе у свом месту и даље, као и да свако на свој начин допринесе развоју. Решавамо проблеме, примамо сугестије и критике, радимо као један ефикасан сервис грађана. Настављамо да награђујемо најбоље студенте и спортисте, славимо и пружамо подршку новорођеним бебама, помажемо социјално угроженима. Много је изазова са којима се суочавамо, процес доношења одлука није лак, иако са стране гледано некоме може изгледати као привилегија. На нама је да наставимо да радимо истим темпом како би следеће године славили нове и веће победе. Задатак свих нас је да се потрудимо да променимо лоше навике и стереотипе, да будемо одговорни радници, добре комшије, родитељи и супружници. То је процес који траје, али који неминовно доноси добро и зато у њему ваља истрајати, казао је Нединић.

Додељена најзначајнија општинска признања

           Традиционално су и овог 4. јуна додељена признања „4. јун“ и „Драгутин Томашевић“. Награде „4. јун“ у виду повеље, председник Општине Душко Нединић уручио је Николи Селаковићу, генералном секретару председника Републике, Зорану Стојисављевићу, извршном директору ЈП „Србија Путеви“, Канцеларији за управљање јавним улагањима, Kомпанији „Еко Степ Пелет“ и Општој болници Петровац на Млави.

           Награде „4. јун“ у виду признања, заменик председника Општине Горан Ристић уручио је ФК „Бата Булић“ из Бистрице, МЗ Рановац, ОШ „Професор Брана Пауновић“ из Рашанца, КУД „Орешковица“ и Рвачком клубу „Змајеви“. Награде „4. јун“ у виду признања са новчаном наградом, председник СО Миланче Аћимовић уручио је Даници Добросављевић, Зорану Лукићу, Славиши Рајковићу, Сузани Милошевић, Зорану Вељковићу, Предрагу Поповићу и Марку Степановићу.

           Награду „Драгутин Томашевић“ председник Спортског савеза Општине Петровац Дејан Марковић, уручио је Вукосави Ђапић Атанацковић, прослављеној атлетичарки и рекордерки за дугогодишњи допринос афирмацији и развоју атлетике. Спортски савез је доделио и Повељу за изузетан допринос развоју спорта у Општини Петровац Жељку Танасковићу, председнику Савеза за школски спорт Србије.

 

           Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић похвалио је изузетан рад локалне самоуправе што се, између осталог, огледа и у обнављању  зграде Суда.

-Данас се у Петровцу виде нова енергија, дисциплина, рад, воља, жеља да се уради много тога. Не кажем да она и раније није постојала, али је много важно за сваку локалну самоуправу да има добар однос са врхом државне власти, рекао је Селаковић.

                                                                                          Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content