2018-05-22T09:25:36+02:00 22. маја, 2018. 09:10 |

Данас на пожаревачкој Скупштини ребаланс буџета

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, заказао је за данас седницу локалног парламента.

Главна тема међу одборницима биће ребаланс буџета. Укупни планирани приходи у овом ребалансу износе близу 3,7 милијарди динара, а расходи скоро 5,1 милијарду. Више од 2,5 милијарди динара  уложиће се у капиталне пројекте.

На дневном реду наћи ће се и предлог одлуке о ценама услуга у Јавном комуналном предузећу „Водовод и канализација“. Уколико се Скупштина сагласи, грађани ће од 1. јуна за сваки потрошени кубик воде плаћати 53,92 динара, а за кубик канализације 30,95 динара.


По усвајању ребаланса, одборници би требало да утврде висину прихода који припадају Граду и Градској општини Костолац у овој години. Укупан трансфер ГО предвиђен је у износу од преко 287 милиона динара.

С обзиром на то да ће се расправљати о ребалансу буџета, пред одборницима ће се наћи и предлози ребаланса програма пословања јавних предузећа „Љубичево“, „Топлификација“, „Водовод и канализација“, „Комуналне службе“ и „Паркинг сервис“.

Неке од тема скупштинског заседања односе се и на одређивање максималне спратности објеката на територији Града Пожаревца у поступку озакоњења објеката, као и на измену одлуке о одржавању зграда и спољног изгледа, условима, начину и критеријумима суфинансирања обнове фасада стамбених и стамбено-пословних зграда на територији Града.