2021-08-05T10:07:32+02:00 5. августа, 2021. 10:07 |

Дани уметности и спорта у Костолцу

Завршницу јулског програма манифестације „Костолачко културно лето“ обележиле су сликарске колоније и рукометни турнир. Колонија Удружења ликовних уметника Костолца „Спектар“, од 25. до 28. јула, на плажи „Топољар“, окупила је сликаре из целе Србије. Домаћин овог сусрета уметника, председница Удружења „Спектар“ Снежана Милошевић, истиче да је настало тридесет слика рађених техником уље на платну и да ће све бити изложене током манифестације „Новембарски дани културе“, у организацији Центра за културу „Костолац“. 

Упоредо је одржана и ликовна радионица за децу, на платоу испред спортске хале, током које су најмлађи имали прилику да уче од искусних сликара. 

Следећих дана, од 28. јула до 1. августа, уследило је ново окупљање великог броја сликара на колонији „Осмех Костолца“, у организацији Ликовног удружења „Кевро“. Настала су бројна уметничка дела у техникама уље на платну и акрил, која овековечују „све што може да измами осмех..,“, према речима председнице овог ликовног удуржења Виолете Кевро, која наглашава да је за нама још једно дружење сликара из различитих делова Србије, испуњено креативношћу и позитивном атмосфером.  

Претпоследњег јулског дана најмлађи су уживали у позоришној представи „Чаробни колач“, на платоу испред спортске хале.

Завршницу јулског репертоара обележио је 12. Турнир у рукомету на песку за жене, одржан на теренима Спортско рекреативног центра „Топољар“. Надигравало се 9 екипа из Костолца, Пожаревца и Тополе, 6 екипа у сениорској и 3 у млађој конкуренцији.

У сениорској категорији победио је Женски рукометни клуб „Рудар“ Костолац. Другопласирани је ЖРК „Рудар 2“, док је трећи ЖРК „Колибри“. За најбољу играчицу проглашена је Маријана Клинц, најбољи стрелац турнира је Ана Благојевић, а најбољи голман Данијела Рајковић. 

Међу млађим категоријама, први је ЖРК „Колибри“, други ЖРК „Рудар“, а трећи ЖРК „Рудар 2“.  

Окупљене је поздравио председник ЖРК „Рудар“ Костолац Миле Благојевић, а пехаре и медаље је уручила директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц. 

Организатор манифестације „Костолачко културно лето“ је Центар за културу „Костолац“, а покровитељ Градска општина Костолац.

Р. Н.