2020-07-17T21:38:38+02:00 17. јула, 2020. 21:38 |

Данило Ранђеловић

Ученик генерације пожаревачке Основне школе „Вук Караџић“ у школској години за нама је Данило Ранђеловић, рођен 20. јуна 2005. године у Пожаревцу. Током школовања показао је интересовање и таленат за природне науке. Већ од трећег разреда почео је да се такмичи из математике. Сваке године постизао је запажене резултате.

У трећем разреду освојио је друго место на Општинском такмичењу из математике, у четвртом је освојио треће место на Окружном из математике. 

У старијим разредима основне школе наставио је да ниже успехе. У петом разреду освојио је друго место на Окружном такмичењу из математике и друго на Општинском из биологије. У шестом разреду Данило је био први на Окружном такмичењу из физике, уз четврто место на Републичком. Прво место је освојио на Општинском такмичењу из српског језика, прво место на Окружном из информатике, прво место на Окружном такмичењу из математике, уз четврту награда на републичком нивоу, као и друго место на Општинском такмичењу из биологије.

 У седмом разреду је освојио прво место на Окружном из математике, уз четврту награда на републичком. Из физике је био трећи на Републичком такмичењу, треће место је освојио на Републичком такмичењу из информатике, друго на Републичком из хемије и треће на окружном такмичењу из српског. 

У завршном разреду основне школе, Данило је освојио прво место на Окружном такмичењу из математике, прво на Окружном из физике, на основу броја поена на окружном такмичењу, потом, освојио је прво место на Републичком такмичењу, прво на Општинском из хемије и прво на Општинском такмичењу из информатике.

Наглашава да су у припреми за такмичења и надоградњу стеченог знања, велики удео имали наставници Јелена Добричић (физика), Владимир Рајић (информатика), Милан Ишљамовић и Милош Милошевић (математика), Драгица Јовановић (српски језик) и Срђан Петровић (хемија). Такође, кроз цео ток образовања, пратили су га учитељица Горица Станојевић и касније разредни старешина Слободан Микшић. 

Паралелно са учењем и припремом за такмичења, Данило се бавио спортом. Од четврте до једанаесте године тренирао је карате и освојио бројне медаље. Са поласком у пети разред почео је да тренира рукомет у рукометној секцији школе предвођеном Миланом Станковићем, наставником физичког васпитања. 

Огромна подршка и инспирација свакако су родитељи, мајка Снежана Ранђеловић, дипл. хемичар, и отац Срђан Ранђеловића, мастер инж. машинства.

Марљивим радом, уложеним трудом и постигнутим резултатима и успесима заслужено носи титулу ђака генерације ОШ „Вук Караџић“ у Пожаревцу, а протеклих дана успешно је положио пријемни испит за Математичку гимназију у Београду, где ће наставити да унапређује своје таленте.