2021-10-16T19:20:35+02:00 16. октобра, 2021. 16:00 |

„Давање је радовање!“

Потез компаније Меридиан одушевио запослене у Институту за мајку и дете

Више од годину и по дана здравствени радници у Србији боре се против вируса који не штеди никога, па ни децу. Иако је то готово немогуће измерити, месеци рада у ковид режиму можда и најтеже падају лекарима у Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“, где се налазе деца – оболела од опасних и ретких болести, али и она која се хитно примају са тешком клиничком сликом услед заразе корона вирусом.

Од избијања глобалне здравствене кризе, ова установа често је у самом шпицу удара таласа пандемије, што се итекако одражава и на темпо редовних оперативних захвата и интернистичких прегледа. Стање додатно отежава и чињеница да су запослени у Институту повремено ангажовани у другим ковид центрима. Пажљиво пратећи развој ситуације у вези са новим налетом броја заражених и хоспитализованих у целој земљи, компанија Meridianbet хитно је реаговала и новом вредном донацијом у техничкој апаратури и медицинској опреми пружила подршку Институту у кризном тренутку да се што ефикасније избори са новим налетом корона-кризе.

– Донација компаније Меридиан Институту дошла је у право време, јер и поред великог улагања државе, свакој кући увек затребају мале ствари од великог значаја. С обзиром да Институт лечи пацијенте које немају COVID-19,  али и оне који имају ову болест, и то најтеже облике, неопходно је имати опрему и апарате на најмање два места. Стога апарата увек треба. Ово није прва донација Меридиана. У време пандемије и пре ње више пута су својим донацијама помагали опремање ове установе. Ко донира најмање је два пута срећнији од оног ко то не чини. Давање је радовање , речи су директора Института др Радоја Симића, као и главне сестре Љиљане Плавански.

Ова здравствена институција од националног значаја од самог почетка пандемије у више наврата функционисала је у ковид режиму и до сада је примила или хоспитализовала преко 400 малишана оболелих од короне испољивши тежу клиничку слику.

Подршка лекарима и болницама у Србији, региону…

Не само Србија већ и читав свет носи се са великим проблемима и опасностима глобалне пандемије. Meridianbet, регионални лидер у индустрији забаве и игара на срећу, својеврсни је рекордер у кампањи санирања последица насталих пандемијом, јер сваког дана обилази болнице, здравствене центре и локалне заједнице широм Србије.

Као шампион друштвене одговорности, Меридиан је упутио стотине милиона донације здравственом систему Србије и земаља региона у борби против вируса.

Подршка кампањи вакцинације – у Србији и целом свету

Меридиан се прикључио и кампањама промоције масовне имунизације становништва у Србији, организујући посебне погодности за своје кориснике који доставе доказ о обављеној вакцинацији. Такође, домаћа компанија се прикључила и финансијски помогла глобалне пројекте, попут УНИЦЕФ програма подршке имунизацији становништва Индије.

Свуда где послује, просторије компаније Меридиан у више наврата адаптиране су у вакциналне пунктове, а имунизацију могу да приме не само запослени, већ и сви грађани који су одговорни према себи и здрављу других. Ова компанија својим примером већ годинама подстиче грађане да се укључе и у акције добровољног давања крви.

Меридиан у Лас Вегасу привукао пажњу светске јавности

Да један од највећих приређивача игара на срећу помаже локалне заједнице широм света, уверила се и светска јавност на Сајму игара на срећу у Лас Вегасу (G2E).

Последњег дана недавно одржаног Сајма у Лас Вегасу, компанија се представила светској јавности и подсетила да је до сада донирала више од 1.000.000 долара на име помоћи здравственим системима у борби са вирусом Covid-19, а помоћ је стигла у преко 300 градова Европе, Јужне Америке и Африке, што укупно чини више од 30 земаља. Посебну пажњу највећих светских приређивача привукао је друштвено одговорни концепт пословања ове компаније, која већ месецима десетине својих пословница широм света претвара у ковид вакциналне пунктове, доступне за имунизацију како запослених, тако и свих одговорних грађана.

Више од 18 месеци, новчана и помоћ у виду техничких донација непрестано стиже у болнице и домове здравља, центре за трансфузију, геронтолошке центре, невладине организације које се баве пројектима социјалне заштите, као и здравствене фондације на четири континента света.

Такође, ова групација закључила је партнерство за Светском здравственом организацијом (СЗО) и сарађује у имплементацији програма ширења вакцинације и солидарне подршке здравственим системима најрањивијих држава и региона света.

Победа за малишане оболеле од СМА

Ни друге опасне болести не мирују у време пандемије. Meridianbet већ неколико година својим донацијама подржава борбу малишана, њихових родитеља и домаћих хуманитарних фондација за благовремено лечење од СМА.

Тако је лидер у индустрији игара на срећу прошле године, организацијом међународног кошаркашког турнира у шутирању тројки како би се прикупила средства за лечење мале Софије Маркуљевић, а ове године победом на хуманитарној лицитацији својом донацијом помогао је да Бошко Гуглета на време отпутује у иностранство и започне лечење од исте болести.

Месеци за нама пуни су искушења – зато и пример Меридиана подсећа да је глобална солидарност једина одржива вредност у времену неизвесности.

Meridian – лепша страна живота.