У Караташу, у Кладову, недавно је одржано Државно првенство за основне школе у одбојци. Мушки и женски одбојкашки тимови Основне школе „Десанка Максимовић“, на челу са наставницима Славишом Стевановићем и Александром Вјештицом, у Пожаревац су донели пехаре и златне и сребрне медаље.Након одигране финалне утакмице са Новосађанима и постигнутим резултатом од 2:1, мушка екипа ОШ „Десанка Максимовић“ освојила је ово првенство и постала државни првак.

Чланови мушке екипе су: Стефан Поповић, Лука Јовановић, Вељко Ђорић, Михајло Недељковић, Вељко Јевтић, Богдан Ранковић, Вукашин Родић, Михајло Митић, Михајло Димитријевић и Илија Дијанић.

Женска одбојкашка екипа је на Државном првенству за основне школе у одбојци освојила друго место, сребрну медаљу.

Тим је наступио у следећем саставу: Емилија Ђурић, Ана Јовановић, Невена Недељковић, Миа Вјештица, Леа Милошевић, Ема Спасић, Лана Стевановић, Теодора Јевтић, Анастасија Радовановић и Нађа Нађфеји.

Иначе, у Основној школи „Десанка Максимовић“ одувек је негован спортски дух. У овој образовној установи одбојка се тренира од малих ногу, због чега је успех у овом спорту загарантован.

Share.

Comments are closed.

Skip to content