2019-10-08T23:18:07+02:00 8. октобра, 2019. 23:18 |

„Дечија недеља“ у Галебу: Сваког дана занимација

Малишани Предшколске установе „Галеб“  у Петровцу на Млави сваке године с радошћу дочекују октобар, месец у коме се обележава њихова, „Дечја недеља“. Позоришних представа, игара, излета  и дечјих радионица тим поводом биће и током овогодишње Недеље, која се, у част тридесетогодишњице Конвенције о правима детета одвија под слоганом „Да право свако – дете ужива лако“.

Првог дана „Дечје недеље, 7. октобра, за припремну предшколску и старију васпитну групу  у Дому културе изведена је представа „Вештица на суду“ у којој су глумили полазници Школе глуме која ради у оквиру петровачког позоришта „Бата Булић“. За остале групе организоване су радионице на тему „Дечја права“. Уторак је дан резервисан за такмичарске игре деце и родитеља, у среду ће се део деца дружити са извиђачима, док ће један број малишана боравити на излету поред Млаве. Позоришна представа „Дрвце је друг“ намењена свој деци установе, на програму је у четвртак, учествују глумци Едукативног центра из Суботице. У петак, последњег дана „Дечје недеље“ у посету долазе ватрогасци, предвиђене су журка и игре изненаљења.

Додајмо овоме и информацију да се у програм обележавања „Дечје недеље“  и ове године укључила Библиотека „Ђура Јакшић“ која је за ученике трећих разреда Основне школе „Бата Булић“ организовала сусрет са књижевником Дејаном Алексићем.