2019-12-28T19:09:16+01:00 28. децембра, 2019. 19:09 |

Деда Мраз у Костолцу

У оквиру новогодишњег програма Центра за културу „Костолац“ организовано је дружење малишана са најважнијом личношћу новогодишњих празника, Деда Мразом, који је са далеког пута стигао и у овај град који је иначе ове године украшен богатије него икада до сада.
– Велико је задовољство када се током празника дружимо са малишанима који нестрпљиво очекују посету Деда Мраза. Њихова радост чини да бар на кратко оставимо по страни проблеме и уживамо у празничној атмосфери, истакао је том приликом председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, који је са најмлађима и в.д. директором Центра за културу „Костолац“ Драганом Николићем, угостио Деда Мраза.
Иначе, у костолачкој Градској општини се ове године почело са постављањем празничне расвете и украса  још током новембра, како би се на време могле заменити неке лампе уколико нису исправне. Декорација је постављена у Улици Вељка Дугошевића, Стевана Немање, Јадранској улици, у Улици Боже Димитријевића, Николе Тесле, Трудбеничкој, Карађорђевој, као и у градском парку, на градском тргу код костолачке фонтане, на локацији код возића, згради костолачке општине и на платоу испред спортске хале.
– Из буџета је за те потребе издвојено 3.300.000 динара, а све у циљу да се у нашем граду на сваком кораку, као никада раније, осети празнична атмосфера. Набављено је око 250 декоративних новогодишњих мотива са лед светлећим цревом и то у облику пахуља, звона, отворене звезде и звезде са крацима, као и лед падајућа светла са ефектом звезде падалице. Костолац се ове године може похвалити и са две нове новогодишње јелке, на платоу испред спортске хале и поред костолачког возића, наводи председник Крстаности, и додаје:

– Овом приликом желим да честитам суграђанима предстојеће новогодишње празнике и да им 2020. година буде боља од претходних, да им донесе пуно здравља, среће, љубави и успеха. Најмлађима бих пожелео што више смеха, среће и здравља и да у наредној години слушају своје родитеље, учитеље и васпитачице, али и да они слушају њих.