Градски одбор Демократске странке Пожаревац посетили су у петак, 10. јуна, председник др Зоран Лутовац, потпредседници Татјана Солдатовић Манојловић и проф. др Бранимир Јованчићевић и председник Извршног одбора Срђан Миливојевић.

Пре радног састанка са чланством, одржана је конференција за медије. Др Лутовац је као разлог доласка у Пожаревац навео да је „у склопу припрема за изборе 2024. године“:

– Мало је чудно јер још нису окончани ни ови од 3. априла. Формирање парламента може да траје онолико колико Александар Вучић то буде хтео, јер се изигравају институције. Институција избора је обесмишљена од како су напредњаци преузели власт у Србији. Он изборе користи за одржавање на власти, другим речима, он користи институције за сопствене сврхе, нагласио је Лутовац.

Председник Демократске странке је у Пожаревцу рекао и да ће када Скупштина буде била конституисана, њихових 10 посланика представљати народ и додао:

– Главни циљ бављења политком је успостављање институција, а уместо једног вође, како је сада, владавина права, како би Србија постала уређена држава.

Оцењујући резултате коалиције у којој је ДС у Пожаревцу учествово на парламентарним и председничким изборима, и освојених више од 6.000 гласова, председник Извршног одбора Срђан Миливојевић истакао је да је то сасвим добар број, с обзиром на затвореност медијског простора. Додао је и да је у Пожаревцу, у предизборној кампањи, одржан највећи и најбоље организовани скуп у читавој Србији: – Ту нису били пасивни и на силу приведени статисти, већ људи који су дошли својом вољом и то се одразило и на резултат избора, закључио је Миливојевић.

Председник Градског одбора ДС-а у Пожаревцу Златко Миладиновић, као и председник Зоран Лутовац, том приликом су поновили да ће демократе и даље деловати и градити коалицију у којој су учествовали на претходним изборима.      

Share.

Comments are closed.

Skip to content