2016-12-16T03:28:04+01:00 15. марта, 2016. 09:18 |

ДЕСЕТ ГОДИНА ОД СМРТИ СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Венци и цвеће крај бисте у Немањиној

P3111192

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин

У дворишту породичне куће Милошевића у Пожаревцу, у коме је пре десет година сахрањен бивши председник Савезне Републике Југославије и Србије Слободан Милошевић, 11. марта окупио се велики број поштоваоца његове личности, грађана, симпатизера и чланова странке чији је био председник као и представника других партија. Венце и букете цвећа крај његове вечне куће, осим грађана, положили су и председник Покрета социјалиста Александар Вулин, затим председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ, члан СПС и Милошевићев дугогодишњи сарадник Милутин Мркоњић, некадашњи министар здравља Милован Бојић, Никола Шаиновић, Живорад Јовановић, представници Удружења „Слобода“, ГО СПС у Пожаревцу.

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин, истакао је да десет година није довољно да историја да коначан суд о некоме, али да је и више него довољно, да се лажи, које су причане о некадашњем председнику Југославије и Србије Слободану Милошевићу и на основу којих је он рушен, заувек распрше.

-Истина о Слободану Милошевиђу је у овом народу довољно дуго и дубоко, и она се не може променити. Милошевић је изнад свега волео Србију и своју породицу, због чега је сурово прогањан и кажњаван. Не може се говорити о Републици Српској, не може се говорити о оправданој борби српског народа, а не говорити о његовој позитивној улози. Не може се говорити ни о успешном Дејтонском споразуму и о томе да су Срби по први пут у својој историји добили институционалну заштиту западно од  Дрине, да им се не може поновити Јасеновац, а не говорити о улози Слободана Милошевића и не рећи му бар једно хвала, изјавио је Вулин и додао да је Милошевић умео да погреши у избору својих пријатеља, али да су непријатељи непогрешиво бирали њега, рекао је Вулин.

По речима председника СРС Војислава Шешеља, радикали су и ове године изразили поштовање према Слободану Милошевићу, његовој јуначкој борби за српске националне интересе у Хашком трибуналу, у борби у којој је и погинуо.

-Слободан Милошевић убијен је, у најмању руку, непружањем адекватне и благовремене лекарске помоћи. Милошевић се својим држањем  пред Хашким трибуналом уписао златним словима у српску историју. Српски радикали су некада сарађивали, а некада се и сукобљавали са Слободаном Милошевићем, међутим, за нас је онај прави Слободан Милошевић, кога много поштујемо и ценимо, онај каквог смо га видели пред Хашким трибуналом, нагласио је Шешељ.

Венац је на месту, где је сахрањен Слободан Милошевић, положила и делегација ГО СПС у Пожаревцу. Председник Слободан Јовић је у изјави за медије напоменуо да број људи који је 11. марта обишао Милошевићеву вечну кућу, говори о тежини коју је имао као председник. Како каже, време ће показати ко је уствари био Слободан Милошевић.