2018-11-09T12:28:13+01:00 9. новембра, 2018. 12:28 |

Десет километара новог асфалта у Бубушинцу и Брадарцу

У Бубушинцу и Брадарцу асфалтирано је скоро четрдесет улица укупне дужине од око десет километара. Тим поводом је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, са сарадницима, обишао ове две месне заједнице.

Изведени радови коштали су око 65 милиона динара, а финансирани су средствима које је обезбедила Електропривреда Србије, док је Град Пожаревац завршио имовинско – правну документацију, израду пројеката за саобраћајнице и расписивање јавних набавки.

У Бубушинцу је асфалтирано нешто више од 20 улица у дужини од 5 километара. Укупна вредност радова је око 30 милиона динара. У Брадарцу је под новим асфалтом 16 улица, дужине око 4,5 километара. Вредност тих радова креће се око 35 милиона динара.

У оба села радовима је обухваћена замена или ојачање коловозне конструкције, у зависности од стања коловоза у улицама појединачно, као и израда коловозног застора од асфалта. Коловозна конструкција се састоји од доњих носећих слојева од растреситог каменог материјала и горњих носећих слојева од асфалта. Извршено је равнање и замена површинског слоја каменог агрегата новим слојем, потом, асфалтирање и уређење банкина.

              Спасовић са сарадницима

Градоначелник Спасовић је нагласио да је ово наставак акције по селима. Указао је и на то да у Бубушинцу никада није било оволико инвестиционих активности и уопште у овим селима.

– Из градског буџета и ЕПС-а, на територији града Пожаревца је у саобраћајнице инвестирано близу 550 милиона динара. Са овом годином биће завршено више од 60 километара пута. Када се погледа колико је урађено за ове три године, толико није урађено за претходних 10 до 15 година, истако је Спасовић.

Мештани Бубушинца су изразили задовољство свиме што је урађено у овој Месној заједници у претходном периоду, а поготово у текућој години, зато што, како истичу, никада није више урађено. Исто је и у Брадарцу. Мештани кажу да су задовољни обимом и квалитетом одрађеног посла.

Градоначелник је у Брадарцу указао на то да сада имамо неколико села у којима су улице комплетно асфалтиране, у сарадњи са ЕПС-ом:

– То је велики успех за ову локалну самоуправу. Очекујем да се та сарадња настави и наредне године, зато што сви заједно желимо што боље услове за живот, како у граду, тако и на селу, истакао је Спасовић, који се потом, са сарадницима, упутио у обилазак радова на обилазници ка Костолцу, где је у току обележавање хоризонталне сигнализације и уређење острва.